14 Haziran 2010 Pazartesi

Lig Tv, Sinan Engin ve Türk Futbolunun Marka Değeri

Türkiye, dünyadaki pek çok rutini reddeden bir ülke. Dünyada kanıtlanmış olmasına rağmen ülkemize tezahürü henüz gerçekleşmeyen pek çok şey var. Sadece bize özgü sandığımız bir şeyi de Lig Tv reddetmeye başladı. Gelişme midir yoksa geriye gitme mi kararı sizin.

"Parayı veren düdüğü çalar" demişler vakt-i zamanında ve asırları aşıp bir klişe olmuş. Klişe olmasının ne büyük nedeni ise doğru olması. Yayın ihalesinde Digitürk'ün döktüğü parayı görünce, bunca parayı verdikten sonra düdük değil borozan öttürür sandığımız Lig Tv "futbol kalitesi" adına bir takım kararlara imza attı ve Türk Futbolunun kalitesinin önündeki en büyük engel olan(!) Erman Toroğlu ile yollarını ayırdı. Bu hamleden sonra Türk futbolu akıl almaz bir hızla gelişme göstermeye başladı. Takımlar maç başına ortalama 1000 isabetli pasa ulaştı. Ve eminim ki federasyon yakında 6+2+2 kararının şaka olduğunu açıklayarak yönetimleri yanlış transfere yönlendiren politikasından bir an önce vazgeçecektir.

Lig Tv parayı verdi, vuvuzelayı çalacak derken, kulüplerin ve federasyonun emir eri gibi davranmaya başladı. 2 spikerli maç dışında bir değişiklik göremedik ancak yeni sezonda hepimiz umutluyuz LigTV'den. 9 maçın tamamı canlı yayınlanacak. Ama bir abone en fazla 4 maçı izleyebilecek. Burada izleyice sunulan sadece 1 maçlık opsiyon. Abone formuna 3 büyük takım dışında bir takım adı yazılacak ve izleyici 3 büyüklerin haricinde seçtiği takımı izleyecek.

Ve asıl bomba geliyor işte. Bildiğiniz üzere B paketi ihalesini Trt aldı. B paketi 3 dakikalık haber amaçlı görüntü ve uzun özet anlamına geliyor. Yani maç görüntüleri, pozisyonlar, ileri geri oynatmalar. Asıl sıkıntı da burada başlıyor. Yayıncı kuruluş maçın bitiminden itibaren 45 dakika bu görüntüleri kullanma hakkına sahip. 46. dakikada haklar Trt'ye geçiyor ve üzerinden 1,5 gün geçmeden yayınlanması yasak. Yani pazar akşamı saat 21 de biten bir maçın özet görüntüleri ve görüntü üzerine yorumlar için salı gününü beklemek gerekiyor.

Asıl konudan uzaklaştım sanırım. Bildiğiniz üzere Erman Hoca sonrası Lig Tv'de program yapmayan Şansal Büyüka, ekranlara yeni partneri ile dönüyor. Bu yeni partner, Beşiktaş adını kullanarak bir mafya babasını yurt dışına kaçırma olayına adı karışan, Ertuğrul Sağlam'ın, Tigana'nın başını yiyen Sinan Engin.
Şimdi soruyorum, Türk Futbolu'nun kalitesini Sinan Engin mi yükseltecek? Eğer Sinan Engin'i siz seçmediyseniz, bir yerden dayatıldıysa nerede kaldı ilkeli yayıncılık?

Neyse Dünya Kupasına odaklanalım en iyisi..

0 yorum: