13 Nisan 2009 Pazartesi

Fifa Treni Kaçtı Yaşasın Fifi World Cup



Son İspanya yenilgileri sonrası Güney Afrika trenini yakalamamız oldukça zor görünüyor. Fifa Dünya Kupasını biraz buruk izleyeceğiz sanırım. Fatih Terim'in egosuna kurban ettiğimiz Fifa'nın yerine Fifi Dünya Kupası'nda KKTC'yi desteklemekle avunacağız.


NF-Board tarafından düzenlenen Fifi Dünya Kupasının katılımcıları diplomatik olarak tanınmayan ülkeler.


KKTC, Laponya, Kosova, Monako, Tibet, Zanzibar, Roma (Çingeneler), Çeçenistan, Jersey, Gronland, Tuvalu, Sankt Pauli gibi haritada yeri bile bilinmeyen ülkeler NF-Board tarafından bir çatıda toplanmış. Finansal olarak hiç bir getirisi olmayan kupayı en çekici yapanda bu sanırım. 2 yılda bir düzenlenen kupanın son şampiyonu KKTC.


Ne futbolcular ne de teknik adamlar profesyonel. Örneğin Zanzibar'ın teknik direktörü ünlü Alman komedyen Oliver Pocher. Almanya'nın Cem Yılmaz'ı olarak adlandırılabilecek Pocher'e bir röportajda şu soru yöneltiliyor. "Teknik direktör olarak Zanzibar'da ciddiye alınıyor musunuz?" cevap Fifi World Cup'ın ruhuna çok uygun. "Hayır. Bu nedenle Almanya teknik direktörü Jurgen Klinsmann ile aynı problemi yaşıyorum."


Bu turnuvada pek çok tabuda yıkılmış, ellerinde çocuklarla saha çıkan futbolcuların elinden bu sefer, genç kızlar tutmuş. İlk maçta Sankt Pauli Cumhuriyeti, Tibet'i 7-0 gibi bir skorla mağlup edince, St. Pauli taraftarları "Misafir takıma bu kadar gol atılmaz, bu St. Pauli misafirperverliğine yakışmaz" diyerek, ikinci maçta rakibi desteklemiş. Kuzey Kıbrıs ile Zanzibar arasında oynanan final maçının hakeminin göğsünde ise FIFA kokartı yerine "Benim müşterek bahis 'oynamam' mümkün olamaz" yazısı varmış. Her yönü ile ilginç olan bu turnuvayı canlı izlememiz pek mümkün görünmüyor ancak yine de umutsuz olmamak gerekir.
2009 Fifi World Cup'a bu sene Padania ev sahipliği yapacak.


Detaylı bilgi için http://www.nf-board.com/

0 yorum: