15 Nisan 2009 Çarşamba

Çin İşi Turkcell Süper Lig - Aldatılıyoruz


Göz göre göre aldatılıyoruz. Futbol oynuyoruz diye bize palavra atıyor her hafta takımlarımız. Buna Milli Takımımız da dahil.İstatistiklerde var mıdır acaba Süper Lig’te her hafta oynanan 9 karşılaşmada kaç kere 3 pas ve fazlası yapılmış. Ceza alanı dışından kaç şut atılmış kaçı gol olmuş? Şampiyonlar liginde oynanan Chealsea – Liverpool karşılaşması bir futbol maçı ise Turkcell Süper Lig’te oynanan karşılaşmalara başka bir ad bulmak gerekir. Yıllarca Avrupa Kupaları ve Milli maçlar öncesi “Fizik olarak güçlü rakibimizi tekniğimiz ile yeneceğiz.” muadili demeçler dinledik. Genelde de sonuç hüsran oldu. Türk Futbol Tarihi’nin en önemli karşılaşmalarından sürekli hezimetle ayrıldık. Zaman zaman göz kamaştırıcı performanslarımız oldu ancak istikrar yakalayamadık.


Her hafta evinizde ayaklarınızı uzatarak Turkcell Süper Lig’teki maçları izlemenin aylık maliyeti 65 TL civarı, İspanya LaLiga, İtalya Serie A, Almanya Bundesliga, Fransa Ligue 1’i izlmenin maliyeti ise sıfır. Bu liglerdeki bir maçı izlediğimde Digitürk’e verilen LigTv bedelinin sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Kötü futbolu cezalandırmak bir yana dursun “Bu haftalarda iyi futbol beklememek lazım” diyerek ödüllendiriyoruz. “3 maçta teknik adam nasıl harcanır?” kitaplarının yöneticilerin baş ucunda durmasıda kötü futbola davetiye çıkartıyor. Teknik adamlar kovulmamak için beraberliği telkin ediyor oyuncularına, spor yorumcuları reyting kavgası içinde konun özünden sapıyor ve böylece diğer kalburüstü liglerle aramızdaki fark açılıyor.


Digitürk’ün yeni spor kanalı Spormax. Spormax’i izlemenin aylık bedelinin 85 TL civarı. Yani siz Premier Lig’i izlemek için Turkcell Süper Lig’e ödediğiniz paradan fazlasını ödemek zorundasınız. Oynanan futbol kalitesine bakıldığında Premier Lig’in yanında eşantiyon gibi duruyor ligimiz.


Futbolcusundan,teknik adamına, yöneticisinden, taraftarına sadece ve sadece futbol talep etmeye başladığımız zaman ligimiz eşantiyon olmaktan çıkabilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

BİZ NE MAÇLAR GÖRDÜK SABAHLARA UYUTMAYAN. BİZ ÖYLE MAÇLAR DA GÖRDÜKKİ DAHA BEŞİNCİ DAKİKASINDA UYUTAN. EVET ZEVK YOK ÇAMUR ÇOK. FUTBOL ADINA YAPTIĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK SADECE GÜNÜ KURTARMA PEŞİNDEYİZ. GELECEĞE DÖNÜK KAÇ YATIRIMIMIZ VAR. ŞU AN PORTEKİZ LİGİNDE PORTO'NUN YETİŞTİRİP SATTIĞI FUTBOLCU DEĞERİ TAM 300 MİLYON DOLAR. EVET YANLIŞ OKUMADINIZ TAM 300 MİLYON DOLAR. ACABA SON YILLARDA BIRAKIN 300'Ü 30 MİLYON DOLAR FUTBOLCU TRANFERİNDEN KAZANAN TAKIMIMIZ VAR MI? ACABA NEDEN? BİZ SORALIM KENDİMİZE ACABA NEDEN?

Adsız dedi ki...

bu ligden nefret ediyorum ve onun için bu ligi izlemiyorum çünkü şampiyon hakem hatalarıyla hep aynı şehirden istanbuldan çıkıyor ayrıca bu ligden ve hakem hatalarından fererasyondan dert yanan halkımızıda bu ligi izlememeye davet ediyorum bu federasyona vrulacak en iyi darbe ligtv aboneliklerinin iptal edilmesi olacaktır