25 Nisan 2009 Cumartesi

Ben Sana Futbolcu Olamazsın Demedim...



Yazılı basında skandal manşetlerinin kahramanları yıldan yıla değişse de içerik olarak yaşananlar genelde aynı. Üzerine filmler yapılmış, “milli futbolcuyum sürünüyorum devlet bana para versin” belgeselleri çekilmiş ama sonuç maalesef bu güne kadar hiç değişmemiş.

Şu sıralar Arda, Sabri, Batuhan manşetlerin özneleri. Geçmişte Sergen, Yusuf, Tarık gibi futbol dışı olaylarla gündeme gelen futbolculardan sadece birkaçı futbol yaşantılarının sonunda hedefi düşmemek olan bir takımda yer aldılar.

Türkiye’nin en sempatik futbolcusuyken en itici futbolcusu olmayı başaran Arda Turan, geleceğin Hakan Şükür’ü iken şimdi diskoteklerin aranan futbolcusu olan Batuhan, Sabri için iyi bir şey bulamadım ama militan ruhlu bir futbolcu...

Türkiye'de üniversite mezunu futbolcu sayısının azlığından kaynaklanan sorunlardan biri de futbolcunun yaşadığı değişime ayak uydurmakta zorlanması. Kolej veya Anadolu Lisesinde okuyan öğrencilerin futbolu birincil meslek olarak seçememeleri talebi daha çok varoşta yaşayan çok çocuklu ailelerin fertleri ile doyuruyor.

Teknik, taktik, fizik antremanları alan oyuncular mental olarak eksik kalıyorlar. Sadece futbol topu ile ilgili eğitim almak futbolcunun gelişiminde yetersiz kalmaktadır.

Nasıl orta yapılacağını öğrenen bir genç futbolcunun, kazandığı parayı nasıl harcayacağını öğrenmediği zaman yapacağı orta sayısı ister istemez azalacaktır. Kulüp tesislerine antreman için gidecek parayı bulamazken birden para ve şöhrete kavuşan futbolcuların buna önceden hazırlanması gerekir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

SONUÇ BELLİ HİÇBİRİ FUTBOL AŞKI İÇİN SAVASMIYOR
HEPSİ PARANIN PEŞİNDE PARANIN EN ÇOK KAZANILDIGI YER BUYUK KLUPLER KAPAĞI ATTINMI İŞ BİTTİ SAY DUR PARALARI
ANTREMANA GİDECEK PARAYI BULAMAYAN BU KADAR PARA GÖRUNCE AFALLIYOR TABİ HİÇBİRİ FUTBOL İÇİN YAPMIYOR HEPSİ PARA İÇİN BU İŞİN PEŞİNDE
TURKİYEDE FUTBOL İÇİN YAPAN YOKMU YETİŞMEDİMİ?
TABİKİ VAR ONLAR AVRUPA LİGLERİNDE TOP KOSTURUYOR SAYISIDA AZ

Adsız dedi ki...

BU TARZ PSİKOLOJİK PROBLEM YAŞAYAN FUTBOLCULAR İÇİN PROFOSYONEL DESTEĞİN MUTLAKA GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.ANCAK 100 YILLIK KULÜBLERDE BU ANLAYIŞI ADNAN SEZGİN ARDAYI KANATLARI ALTINA ALARAK,VOLKAN BALLI EMRE BELÖZOĞLUNA ABİ TERAPİSİ YAPARAK ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR..NE KADAR ÇÖZDÜKLERİDE ORTADA ZATEN. NADİREN YETİŞTİRDİĞİMİZ BU ÖZEL KRAMPONLARI BU KADAR KOLAY KAYBEDİYORUZ....

Oe dedi ki...

"eğitim şart"
çok klişe,her yerde kullanılan ama hiç geçerliliği olmayan cümle... peki biz neresindeyiz bu olayların? tek suçlu bu çocuklar mı?
sonuçta bizim gazımızla o işleri yapıyorlar. tribunde izleyen olmasa,gaz veren olmasa gidip boyunlarına atlarlar mı en ufak olayda sizce? adamlara bunu öğretiyoruz olan bu oluyor. bu futbolculardan önce, tribünde onu izleyip en ufak hatasında topluca anasına söven üniversite okumuş insanların değişmesi lazım önce. o üniversite gurupları ki 3 büyüklerin şu anda en yaratıcı! tezarruhat imza atıyorlar.
tabi küfürden geçilmeyen besteler, cinsel organ dolu mısralar, ana-bacı fantazilerini ne kadar yaratıcı bulursanız artık...