18 Aralık 2009 Cuma

Mususi'den Bu Güne... Beşiktaş 2 - 3 Bursaspor


Öncelikle sahada mücadele eden her bir futbolcuyu kutlamak gerekir. Böylesine zor şartlar altında bize muhteşem bir maç izleten herkese teşekkürler.

Son 2 haftada 4 puan kaybeden Beşiktaş için bu maçtan puan çıkartmak başarı olacaktı. İstanbul trafiğinde yola bir bardak su döktüğünüzde kaza olurken böylesine bir yağmurda maç saatinde evde olmayı zaten beklemiyordum.

Havanın el verdiği ölçüde maçı izlemeye başladığımda Bursaspor skor avantajını yakalamıştı. Rüştü'nün şanssız sakatlığı aylardır sırasını bekleyen Korcan'ı böylesi zor maçta kalede görmemize neden oldu.

2. yarıya 3. kalecisi ve skor dejavantajıyla başlayan Beşiktaş için maçta dönüm noktası Sercan'ın harika hareketlerini gol ile süsleyememesi oldu. Nihat'ın yerine oyuna giren Nobre'nin "kural hatası" kokan bir pozisyon sonrasında skoru eşitlemesi beklenmeyen bir gelişmeydi. Bu gol sonrası taraftar desteği ile rakip sahaya yüklenen Beşiktaş, Bursaspor'un skoru koruma psikolojisi ile geri yaslanmasını fırsat ilerek posizyonlar bulmaya başladı. Ferrari'nin topuk pası sonrası ceza sahasına giren Toroman %51 penaltı olan bir pozisyon sonrası son haftaların formda golcüsü Bobo'ya takımını öne geçirme şansını verdi.

Skor avantajı sonrası Bursaspor'un Beşiktaş'a bıraktığı geniş alanları son paslardaki hatalar nedeni ile skoru artıramayan Beşiktaş, Ferrari'nin sakatlanması sonucu yapılan oyuncu değişikliği ile bir anda kimlik değiştirdi. Ferrari yerine oyuna giren Yusuf ile takım içindeki yerleşim domino etkisi ile değiştir. Toroman, Ekrem, Yusuf sanki oyuna yeni girmiş gibi bir anda takımda 3 posizyon değişti. Takım bu değişikliği oturtana kadar Bursaspor baskısını artırdı.

Önce Hüseyin yakın mesafeden maçı eşitleme şansını oyun alanın dışana attı. Sonrasında Sercan yine sürati ile girdiği ceza sahasında topu Korcan'a teslim etti.

Ertuğrul Sağlam, Ömer Erdoğan'ı hücüm hattına alarak bir kumar oynadı ancak Ergiç'in müthiş golünün asisti Ömer'den geldi. Ergiç ise jenerijlik bir gol attı.

Tam puanlar paylaşıldı derken eski bir Beşiktaş'lı Zapo'nun ölü yere gönderdiği top puanların tamamının Bursa'ya gitmesine neden oldu.

Beşiktaş, maçın sonuna doğru giden puanlardan birini geri alma şansını İvankov'un yaptığı kurtarışla kaybetti.

1994'ten bu geceye kadar Beşiktaş'ı İstanbul'da yenmeyen Bursaspor, 15 yıllık bir hasretede son verdi.

Gönül isterdiki Bursaspor bu galibiyeti taraftarı ile paylaşabilsin.

Beşiktaş'ın için gecenin en iyisi küfürler başlayana kadar taraftardı.

1 yorum:

Ufuk Bircan Özkan dedi ki...

Resim biraz manidar olmuş sanki :)