28 Aralık 2009 Pazartesi

FR 2010.. Olur mu olur..


Video oyunları, özellikle futbol alanında, insanların rüyalarını yaşadıkları bir platform. Çoğu insan bir futbolcunun gol sonrası sevincini bilgisayar başında yaşayarak az çok empati kurabildi. Uzun bir kovalamaca sonunda kaleye giden topu çizgiden çıkartan defans oyuncusunun yaşadığı hazzı yaşadık hepimiz.

CM ve FM ile geceleri sabah etmeyenimiz yoktur sanırım. Bir teknik direktör ne yaşadıysa yaşadık hepimiz. Uyurken ekranın altındaki çizgi üstümüze üstümüze geldi zaman zaman. Dost sohbetlerinde adını bölük pörçük hatırladığımız futbolcuları bulmak için hangimiz saatlerce uğraşmadı. Teknik direktör ne demek hepimiz yaşadık.

Futbol dünyasında empati duvarlarını futbolcularla, teknik direktörle hatta başkanlarla bile kurarken sürekli kararlarını eleştirdiğimiz kişiler hakemler. İster menajerlik oyunları olsun ister futbol oyunları, onların kaderi eleştirilmek.

Hakem olmak nasıl bir duygudur acaba? Doğru gördüğünü düşündüğün şey için küfür yemek. Futbolcuların üstüne yürümesi. Bunları hiç yaşamadık çünkü hakemler hep karşımızda. Bir gün bir oyun firması çıksada böyle bir oyun yapsa diye çok düşündüm ama herhalde tutmaz diye bu işe girişen olmadı.
Football Referee 2010 yahut Referee Action diye bir oyun görsem raflarda. Alsam gelsem eve. Pc ye yada PS3'e kursam. Sonra çalsam düdüğü, başlatsam karnavalı. Yıldızları korusam. Yavaş yavaş yükselsem. Önce amatör maçlarda düdük çalsam. Sonra 1. ligte. Bir gün mail gelse, bu hafta Fenerbahçe - Galatasaray maçını yöneteceksin yazsa. Gayet objektif yönetsem. Öyle bütün maçı değil de her maç 15-20 pozisyon gelse ekrana , tekrar olmasa bi anda tuşa bassan ve verebileceğin kararlar gelse birini seçsen. Yanlış tuşa dokunsan dikkatsizlikte ortalık karışsa. Anyayı konyayı bir görsek.

2 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Çok güzel bir fantezi.

Adsız dedi ki...

ben bu bloğu bunun için seviyorum :)