22 Aralık 2009 Salı

Cruyff Yeniden Yeşil Sahalarda..


Teknik direktörlüğünün son demlerine yetiştiğim Cruyff'u yeniden sahalarda görmek güzel olacak gibi görünüyor.

Katalonya Milli Takımı uluslararası turnuvalara katılamasada bu tadından yenmez maç için sahada olacak. Ki ayrıca bir milli takım olarak Dünya Kupasına katılsa turnuvayı domine edebilecek bir kadroya sahip. Katolonya kadrosu neredeyse yarısı İspanya Milli Takımında oynayan oyunculardan oluşuyor.

Barça'nın 6. kupasını müzesine götürmesiyle perçinlenen Dünyanın En İyi Kulübü apoletini kazanmasında katkıda bulunan Valdes, Puyol, Xavi, Pique gibi oyuncular kadrodaki yerlerini aldılar. Ayrıca Arsenal'dan Fabregas'ta Cruyff tarafından kadroya çağırılan oyuncular arasında.

Cruyff'un Barça'dan öğrencisi Maradona'nın Arjantini'de aday kadroya pek çok önemli futbolcuyu davet etti. Son olarak Fifa Yılın Futbolcusu ödülünün sahibi "uzaylı" Messi, Aimar, Mascherano, Gago ve Palermo sahada izleyeceğimiz oyuncular.

NTVSpor'dan naklen yayınlanacak karşılaşma bu akşam saat 21:30'da Nou Camp'ta.

Cruyyf'un Katalanların ilgisizliğinden şikayet ettiği maç Fortis Türkiye Kupasında oynanacak olan Manisaspor - Beşiktaş maçına ciddi bir alternatif oluşturuyor.

Güzel bir futbol gecesi vaad ediyor bu akşam bize. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 11'ine ilk yazılacak 2 ismin teknik direktörlüğündeki takımlar bakalım bu akşam bize özlediğimiz futbolu izletebilecek mi?

0 yorum: