13 Aralık 2009 Pazar

Gladyatör - Vecdi Çıracıoğlu

İmparatorların makbul olduğu futbol dünyamızdan bir gladyatör geçmiş. Yaş itibari ile kendisini izlememiş olmanın verdiği eksikliği Vecdi Çıracıoğlu öyle bir giderdi ki kalemine sağlık demekten başka bir şey gelmiyor elimden.
Türk futbol izleyecisi kitap okumaz ya(!) işte o yüzden Türk futbolunu şekillendirmiş kaç kişi biyografisini yazmış diye merak ettiğimde maalesef bir elin parmağını geçemedim.
Bu kitabı bir solukta okuyacak, bugün futbolu futbol olmaktan çıkarıyor diye şikayet ettiğimiz şeylerin aslında ta o yıllara dayandığını fark edeceksiniz.
Ergun Gürsoy'dan , Coşkun Özarı'ya Galatasaray camiasının pek çok ismi ile ilgili bilmediklerinizi öğrenmeye başladıkça kitabı elinizden bırakamayacaksınız.
Günümüz futbolcularının giderek apolitikleştiği bir dönemde, hayat görüşünü kendine klavuz edinmiş ve ödeyeceği bedeli bilmesine rağmen yolunda devam eden Metin Kurt'un hikayesini herkese tavsiye ediyorum.
Benim gibi futbol temalı kitap koleksiyonu yapıyorsanız, menşei Türk olan ender kitaplardan biri inanıyorum ki bu kitap olacak.
Zevkle okumanız dileği ile.

1 yorum:

Hüseyin A. dedi ki...

Barış Tut yazmıştı 442'de dediğin gibi harika bir kitapmış şef