1 Ekim 2009 Perşembe

İlker Yasin ve "En İyi / En Kötü 5 Spiker"

Bloglarda oldukça yazıldı çizildi İlker Yasin. İstanbul trafiğinin elverdiği ölçüde eve erken gitmeye çalıştım ancak televizyonun başına kurulduğumda maç başlamış hatta Beşiktaş ilk golü bile yemişti. Televizyondan gelen ses, Trt3 'te Futbol Arşiv etiketli yayınlardan birini izliyormuşum hissi verdi. Ben daha portakalda vitaminken İlker Yasin yapıyordu bu işi ancak şu anki durum kendisi için oldukça vahim.Türk halkı olarak herhalde zamanı geldiğinde "eyvallah" demeyi beceremiyoruz.

Ülkemizdeki futbol sunumuda bana artık çekici gelmiyor. Ard arda futbolcu ismi söylemekten, laptopta "ekşisözlük" açmaktan ileri gitmeli bence. Bir ara Tv8 E.Premier Ligi verirken Halit Kıvanç eşlik ediyordu spikere ve bir sohbet havası oluşuyordu.M evcut kanallar içinde en iyi durumda olan şüphesiz ki Ntvspor. Genç kuşak, Ercan Taner'in tecrübelerinden oldukça yararlanıyordur.

Yayıncı kuruluşun spikerleri ise Melih Şendil dışında bana tat vermiyor. Ayrıca devre arasına sıkıştırılan yüzlerce reklam eski teknik adam, yeni yorumculara 3 cümle arka arkaya kurma şansı bile vermiyor. Listelere gelecek olursak unuttuklarım olabilir sizde listelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

-En Kötü 5 Spiker-

#5 - Ertem ŞENER

"Rio Ferdinand ne kadar iri cüsseli olursa olsun sonuçta orda bir insan, oda sakatlanıyor"

Kendisine beterin beteri var diyoruz.

#4 - Emre TİLEV

Fenerbahçe - İnter maçıydı sanırım Deivid harika bir gol atmış ve ilk yarıyı 1-0 önde kapamıştık, "Abi gördün mü nasıl koydu?" diye bir sesle bizi kendimize getirmiştir. "Ustam İlker Yasin'den çok şey öğreniyorum" demiş bize söz bırakmamış. Ama çok masum bir suratı var.

#3 - Sabri UGAN

Aslı varken surete ne gerek var. Ümit Aktan gibi cümleler kurmak için uğraşan, başını unutup cümleyi alakasız bir şekilde bitiren Şampiyonlar Ligi gecelerimizin kabusu. Lisede Divan Edebiyatına bayağa meraklıydı sanırım.

#2 - İlker YASİN


Kendisi bir efsanedir. Yavuz Seçkin'in İlker Tahsin tiplemesi ile büyük benzerlik göstermektedir. Hangisinin daha çok saçmaladığını seçmek zordur. Ancak duayendir, milenk taşıdır. Önemli katkıları vardır bu sektöre. Cemiyette oldukça sevilen bir insandır. Bir zamanlar Alkol problemi olduğunu duymuştum.

#1 - Bülent KARPAT

Gaflarına bloglar yetmez. Ama bir "Zinedine Zidane" diyişi vardı ki annesi Zidane'a öyle seslenmiyordur. 28 yaşında sakatlanıp basketbolu bırakmasaydı yahut Cem Uzan'ın uzanan eli olmasaydı Türk Spikerliği ne durumda olurdu acaba?



-En İyi 5 Spiker-

#5 - Güntekin ONAY

Star Tv günlerinden bu güne oldukça yol kat etti. Özellikle %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen ile çalışmış olması maç anlatırken kendisine avantaj sağlıyor.

#4 - Ümit AKTAN

Söylenecek fazla söz yok. Edebi cümleleri futbola bu kadar yakıştıran ender insanlardan. Kendisinden maç dinlemek oldukça zevki özellikle geçen sezon maçları radyodan anlatırken çok eğlendirmişliği var beni. En çok itiraz gelecek spiker kendisi sanırım.

#3 - Murat KOSOVA

Bir süredir kendini basketbola vakfetmiş olsada Ntv ailesi içinde adından söz ettirmiş, bilgili, ne söylediğini bilen, ses tınısı rahatsız etmeyen oldukça iyi bir spiker.

#2 - Okay KARACAN

Lig Radyo'daki "Fırat İşbecer'le Verkaç" programının sponsoru BMC'nin motorlu araçlarının maçını bile harika güzel sunuyor. Hele ki maç güzelse tadından yenmez. Ama tempo düşükse korkmayın, verdiği bilgiler sayesinde o tv'nin başından oldukça bilgilenmiş olarak kalkarsınız.

#1 - Ercan TANER

"Hakan attı- 3 oldu - Hakan attı" isimler değişir, rakam değişir gol sonrası coşku değişmez. Ercan Taner işte. Trt'nin mutfağında pişmiş, yıllarca Türkiye Ligi maçlarını anlatmış, NtvSpor'a geçerek kendi adına iyi bir adım atmış, Lig Tv ise onun boşluğunu hala dolduramamıştır.


En kötü spikerlerin hepsinin Star Tv geçmişi olması bir tesadüf mü acaba?

11 yorum:

granger17 dedi ki...

yorumlarında çok haklısın bana da iyi ve kötü 5 spiker seç deseler snin seçiminden farklı olmazdı ama iyilere ekleyeceğim iki isim olurdu birisi caner eler birisi dağhan ırak özelllikle bugünlerde oynamaya devam eden u20 yaşaltı dünya şampiyonasının maçlarını onun doyumsuz anlatımıyla izliyoruz

Adsız dedi ki...

ilker yasin tüm zamanların en gereksiz adamı yaw. bırakalım bu duayen islerini :) ugursuz adam bi de..

Penaltı... Gol...
Hem Penaltı Hem Gol !!!

Kerem Akbaş dedi ki...

@ granger17 : Trt'de çok değerli spikerler var belki de çok göz önünde olmadıkları için hakkını yediklerimiz olabilir. Zaten Bu sene Türk Telekom alırsa ihaleyi yeni yıldız parlayacaktır diye düşünüyorum.

Eren dedi ki...

Ercan Taner'in tahtını kimse elinden alamaz. Savaşa gidelim derse halk olarak savaşa gideriz.

Bülent Karpat'ı spikerler arasına koyamıyorum, sürreel bir yaratık.

Güzel liste olmuş :)

Kerem Akbaş dedi ki...

@ Eren : Doğru diyosunda işte hala arada tv ye çıkartıyorlar.

Adsız dedi ki...

İyi olanlara eklemek istediğim Yalçın çetin ve ersin düzen var.
Kötü olanlarada Aykut ince eklenebilir.

osmancanpolatblog.com dedi ki...

ilker yasin en kotu spikerlikte kimse ye birinciligi birakmaz

TA dedi ki...

sabri uganın kötü spiker olduğuna hiiçç katılmıyorum.beğeniyorum sabri uganı.fovorilerim arasında ercan taner ve ümit aktan gelir.ercan tanerin hakan şükür attııı hakan şükür attıı gol olduu en zihinlerde kalan cümledir.
en rezalet listenin başında ertem şener gelir.abartılı övgüler futbolcunun dayısının oğlunun ne iş yaptığı gibi saçmalıkları meşhurdur
.ilker yasin duayendir.saçmalamalarına tahammül edilebilir.

anotherday dedi ki...

Trt spikerlerini pas geçmişiniz
Yavuz Çetin
Erdoğan Arıkan
bu listeye girer bana göre Özellikle yavuz Çetin'nin duru akıcı düzgün türkçesi ve laf kalabalığı yapmadan çok güzel maçlar anlatıyor.Güntekin onaydan çok daha iyi bana göre.Şuuuuttt demesi ayrı bi güzel çetinin

Ümit Aktan a gelince

Necati yakışıklıymış güzelmiş bana ne! kızımamı alacağım gol atamadıkdan sonra ne yapıyım Necatiyi

Fenomen Aktan :)

Unknown dedi ki...

sanıyorum aynı gün, aynı konuya değinmişiz. bence birlik olmalıyız, bu spikerleri yok etmeliyiz :)

http://futbolsandigi.blogspot.com/2009/10/avrupa-kupalarn-izleyebilmek.html

Adsız dedi ki...

eurosport spikerlerinden de bahsedilmesi gerekirdi...