8 Ekim 2009 Perşembe

A-2 Ligi Maçları Neden Tv'de Yok?

Yeni bir oluşumla PAF yani profosyonelliğe aday futbolcu ligi kaldıralarak yerine A-2 ligi kuruldu. Bu oluşumun sadece isim değişikliği olmaması için yapılması gereken bir kaç şey var.

Örneğin İngiltere'de rezerv lig adı altında oynan ligte yaş sınırlaması yok. Yani Owen sakatlıktan sonra maç eksiğini kapatmak için gençlerle birlite maça çıkıyor. Bu maçların çoğuda Tv de yayınlanıyor.

Benim aklıma takılan bugün gazetelerde gördüğüm bir haberdi. "Galatasaray - Bolu maçı GSTv'de" başlığıyla verilen haber bence önemli. Biz bu gençleri, geleceğin futbolcuları olarak görüyorsak, ilerideki mevcut problemleri şimdiden belirleyip onların üstesinden gelme yollarını öğretmeliyiz.

Bu anlamda ben A-2 liginin Tv'de canlı yayınlanmasını oldukça önemsiyorum. Baskı altında hızlı düşünme, tanınma, popüleriteyi kaldırabilmek gibi pek çok sıkıntı yaşayan futbolcuların genç yaşta Tv'ye alışmaları en azından toplum baskısını kaldırabilme adına yararlı olabilir.

4 grupta oynanan maçlarda, Ege Grubunda maç başına 3.91, Güney Grubunda maç başına 4,04, Kuzey Grubunda 3,16 Marmara Grubunda ise maç başına 3,56 gol ortalaması var. Ortalamaların yüksekliği, futbolun meyvesi için gerekli şartların büyük ölçüde sağlandığını gösteriyor.

Önümüzdeki sezon Süper Lig maçlarını şifresiz yayınlayacağı dilden dile dolaşan Trt bu iş için biçilmiş kaftandır. Gereksiz pek çok kanallarından birinde maçları gayet güzel verebilir. Hatta Trt3 ü, TrtFutbol yahut TrtSpor olarak değiştirerek işe başlayabilirler.

23 yaş altı futbolcuların gelişimi için oldukça yaralı olacaktır bu lig. 23-25 yaş arası 3 futbolcuya izin verilmesine karşın 25 yaş üstü futbolcuların maçlara çıkması yasak. Gönül isterdi ki 25 yaş üstü futbolcularda maçlar görev alabilirsin. Fenerbahçe'li Fırat Gül, Alex ile bir maça çıkmanın ayrıcalığını yaşıyabilsin. Delgado, Serhat Kaya'nın asistiyle attığı gol için onu kutlasın. Servet oyundan çıkarken kaptanlık bandını Dino Ömeroviç'e versin.

A2 Ligi için şu anda hepimiz umutluyuz. Meyveleri ne zaman toplamaya başlayacağız bakalım?

4 yorum:

Mello dedi ki...

Hakkatten niye yok. Yayınlansa güzel olur. Kulüpler üstünde baskıda olur sen bu oyuncuyu nasıl elden kaçırısın die.

Eline sağlık.

murarty dedi ki...

Bütün iç saha maçlarını verip vermediklerini bilmiyorum,fakat;Fenerbahçe TV,Fenerbahçe-İ.B.B. maçını vermişti.

Kerem Akbaş dedi ki...

GSTv'de dün Bolu maçını verdi.

BJK Tv zaten artık yok. Saatleri revize etmek gerek biraz sanırım.

emosimo dedi ki...

Bursasportv tüm maçlarımızı canlı değil ama banttan veriyor...
Bence bu bile büyük bir gelişme...
Genç futbolcu oynar topunu, akşama gelir izler kendini TV' den...
Aynı zamanda da performansı hakkına değerlendirme yapar Tv' den izleyip...