11 Ekim 2009 Pazar

Fatih Terim! Bu Filmi İzlemelisin...

Eğer henüz Damned United'ı izlemediyseniz bence bu yazıyı okuyarak vakit kaybetmeyin. Bir an önce filmi edinip, izlemeye koyulun.

Aslında blog gündemi bundan çok farklı. Fatih Terim, maçların farklı saatlerde oynanması vs. gibi konular kaynıyor kazanda ama bu filmin gümbürtüye gitmesini istemiyorum. Aslında filmi sindirerek izleyen herkes Türk futbolunun bugün neden burada olduğu konusunda çıkarımlar yapabilir.

Film hakkında fazla detay vermeyeceğim ancak şunu söyleyebilirim. İzlerken aklıma Tigana, Bülent Korkmaz, çokça Aragones ve Milan'daki Terim geldi.

Gündemin en fazla yer kaplayanı Terim'e filmi oturup sakin kafa ile izlemesini tavsiye ediyorum. Rijkaard'te izlerse çok iyi eder bence.


Damned United, izlediğim en iyi 3 futbol filmi arasına girer. Ha belki filmi yeni izlemiş olmanın subjektifliğe takılıyor olabilirim ancak muhakak izlenmesi gereken bir film. Öncelikle Goal 2 ve Goal 3 'teki gibi devamlılık hataları yok. Bu kısım sonradan eklenmiş, bu kısım orjinalmiş demiyor, tamamen filmi izliyorsunuz. Günümüz futbol çarkının nasıl bu günlere geldiğini de anlatıyor film.

İyi seyirler.

2 yorum:

Atsız dedi ki...

Film güzel gerçekten dediğin gibi vait kaybetmeden izlenmeli. Bu arada izlemeyenlere yönelik olmuş izleyenler yorumlarda spoiler vermesin :)

ZorAdam51 dedi ki...

Abi bende 1 hafta önce izledim çok güzel.Kendi bloguma da yazmıştım.

http://zorturkler.blogspot.com/2009/10/damned-united.html