7 Ekim 2009 Çarşamba

Fatih TEKKE - Rusya Ligi - Milli Takım - Fatih Terim

Pek çok yabancı futbolcunun ülkemizinden gelen transfer tekliflerini reddetmesinin nedeni, milli takımda oynama ihtimalinin düşmesi. Her ne kadar ligimizi kalite olarak Avrupa'da 6. sırada görsekte Brezilyalı bir futbolcunun Portekiz Liginden, Avusturya Liginden milli takıma gitme şansı daha fazla.

Bir Brezilya'lı için Türkiye ligi ne ise, bir Türk futbolcu içinde Rusya Ligi o demek artık.

Gittiğinden beri kendisini ve ülkemizi Rusya'da başarı ile temsil eden pek çok oyuncu var. Hasan Kabze, Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz ve Galatasaray'a bu sezon başında transfer olan Caner Erkin.

İmparator lakabını, sadece bir lakap olarak görmeyip içselleştiren ve milli takımıda aynen bir imparatorun ülkesini yönettiği gibi yöneten Fatih Terim sayesinden bu oyuncuları milli takımda göremiyoruz.

4 büyüklerden hangisi gerekli şartlar oluştuğunda Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'i takımlarında görmek istemez? Bu sorunun cevabı bu kadar aşikarken Fatih Terim'in bu futbolcuları görmezden gelmesi anlaşılır gibi değil. Benzer sorunlar Ersun Yanal ve Hakan Şükür arasında da yaşanmış, kazanan Hakan Şükür kaybeden Türk Futbolu olmuştu.

Zenit'te ismi hocası tarafından çizilmişken şimdi soyunma odasında tabelaya adı ilk yazlıyorsa bu Fatih Tekke'nin başarısıdır. Böylesi bir demotive durumdan takımın en yararlı oyuncusu olma durumuna geçmek kişilik olarakta Fatih Tekke'nin futbola bakışını gözler önüne sermektedir.

Duygusallık ve romantizim elbetteki güzel şeylerdir ve insan olmanın kaçınılmaz bir öğesidir. Ancak unutlmamalıdır ki 2002 Dünya Kupasında yakalanan başarıyı, rezive edilmiş kadro ile Konfederansyon Kupasında tekrarlayan Şenol Güneş'te bu duygusallık ve romantizm hastalığına(!) tutulmuş, Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinde, Dünya Kupasında miadını doldurmuş kadroyu kullanarak Yunanistan'a şampiyonluk yolunu açmıştır.

Herkes Akdeniz Oyunlarındaki Fatih Terim'i kafasında yaşatmalıdır. Kendi doğrularını değiştirmemek uğruna herkesin sinirlerini zorlayan bir Fatih Terim pek çekici bir futbol karakteri değildir.

Umalım ki eğrisi doğrusuna denk gelsin. Fatih Terim'i bir İtalyan takımının başında görmek herkese bir süre iyi gelecektir.

0 yorum: