11 Ağustos 2010 Çarşamba

Mehmet Demirkol: "Simon Kuper'in dünyada tek ünlü olduğu ülke Türkiye"

Mehmet Demirkol bu cümleyi nerede nasıl kurdu bilmiyorum. Benim ise twitter sayesinde haberim oldu.

Aslına bakarsanız doğrudur Mehmet Demirkol. Doğruluğu sonradan anlaşılan spor yorumcularındandır ki Ferrari konusunda ne demişti hatırlayın. Schuster aynı futbolcuyu gönderme çabasına girmiş ama Sivok'un hesapta olmayan sakatlığı sonucunda eli kolu bağlandı.

Neyse konuyu Simon Kuper'a getirelim. "Simon Kuper'ın ünlü olduğu tek ülke" yerine "Simon Kuper'ın en ünlü olduğu ülke" deseydi doğru bir tespit yapabilirdi. Ama iddalı konuşmak zorunda bizim yorumcularımız. Öncelikle Mehmet Demirkol'un önermesine söyle cevap vermek istiyorum, Hollanda'da kendisini tanıyan kitle oldukça fazla. Hatta arada Hollanda gazetelerine makale yazdığında ilk sayfada haberi oluyor. Nereden biliyorsun dersen Dünya kupasına 1 aydan az bir zaman kala oradaydım ve mevcut haberi gördüm.

İspanya ve Fransa Simon Kuper'ın gayet tanınır olduğu ülkeler. Peki Mehmet Demirkol'un bu algısı nereden geliyor ve gerçek mi? Öncelikle Yiğiter Uluğ, Simon Kuper'ın ilk kitabına böylesine bir isim önermeseydi belki de Pascal Boniface kadar tanınacaktı Kuper. Türkiye'deki tanınırlığı "Futbol asla sadece futbol değildir" üzerinden tartışırsak ve bu sözü bir şekilde bilen herkesin Simon Kuper'ı tanıdığını var sayarsak evet Demirkol haklıdır. Ama mesele ünlü olma meselesi ise orada yanıldığını söyleyebilirim.

Türkiye'de son kitabı "Futbolun Şifreleri" 2500 baskı yapan Simon Kuper'ın eylül ayında ne gerçekten ne kadar ünlü olacağını göreceğiz.

NTVland'ın en ünlü yorumcusu Mehmet Demirkol'un bu çıkışı neyin ardından geldi, umarım tekrar yakalarım.

8 yorum:

stalker dedi ki...

ferrari konusunda haklı çıktığını söylemek insafsızlık olur. schuster 1 ay çalıştığı, hiçbir maçta oynatmadığı ferrari'yi istemedi diye ferrari kötü mü oldu? gökhan zan'ın yarısı mı ediyor ferrari? yapma allah aşkına.

bu yazıya konu olan lafı da söylemiştir bu adam. önü arkası önemli değil. trollükte hıncal'la yarışıyor. 3-5 senesi kaldı.

Kerem Akbaş dedi ki...

@stalker

Ferrari kötü oyuncu mudur? hayır. Ama Schuster bi şekilde Demirkol'la aynı refleksi göstermiş maalesef. Ayrıca Schuster'in fikrine daha fazla saygı duyarım çünkü en azından antrenmanlarda izleyip söylemiştir o lafı. Oradan bağlamammın sebebi ise zamanın "bak schuster de aynı şeyi düşünüyor" algısı.

Ama troll konusunda sonuna kadar haklısın.

AD dedi ki...

Yalnız şöyle bir şey var; sadece bu cümleye odaklanmamak lazım.Mehmet Demirkol'un söylediklerini tamamen dinlemenizi öneririm.Zaten bu cümleyi esprili bir şekilde söylemişti.

Kerem Akbaş dedi ki...

@ AD

doğru diyorsun bakalım olmadı textler den okuruz. Ama ben Twitter'da TD direk o cümleyi alıntılayınca onun üzerinden konuştum. Ha cimle biraz modife edildimi hakikaten doğru :)

ASVALTTAICENLER dedi ki...

ferrari gokhan zandan kotudur diyebilen insanla futbol konusmam.

Adsız dedi ki...

Biri yine Cuper ile roportaj yapmıs..Onla ilgili konusuyorlardı..Demirkol direk bu cumleyi soyledi ama surekli medyada bu adamın cıkmasından kasıtlı o kinayeye basvurdu..

Kadir Ar dedi ki...

Yanlış da hatırlıyor olabilirim ama sanki Simon Kuper değil de "futbol asla sadece futbol değildir" lafının ünlü olduğu tek ülke demişti diye hatırlıyorum. Hatta bunu da başımıza Yiğiter sardı minvalinde birşeyler de söyledi...

Kerem Akbaş dedi ki...

@Kadir Ar

O söylediğine 100% katılıyorum. Herşeyi aynı kitap ismiyle bağlamak sıktı.

Teşekkürler açıklama için.