26 Ağustos 2010 Perşembe

Penaltılar Oyunun Devamı mı?

Sadece bir düşünce. Belki saçma ama düşünce işte. Deplasmanda atılan golün kudretini sorusu. Fenerbahçe ve Trabzonspor ilk maçta deplasmanda 1-0 kaybettikleri rakiplerini Türkiye'de ağarlayacaklar. 1-0 ev sahibi takımların evlerinde alabilecekleri tek farklı skorlar içinde en olanıç Paok ve Liverpool o avantajla geliyorlar ülkemize.

Maçlar 1-0 temsilcilerimizin galibiyeti ile bittiğinde karşılaşmalar uzayacak. Uzatmalardaki deplasman golü uygulaması başlı başına 2. maçı evinde oynayan takım için dejavantaj. Şimdi söyle bir varsayım yapalım temsilcilerimiz maçları 1-0 kazandılar ve uzatmaya giden maçlarda başka gol sesi çıkmadı. Seri penaltı atışlarına geçildi ve ilk 5 penaltının hepsini iki takımda gole çevirdi.

İlk maç 1 - 0, ikinci maç 1 - 0, penaltılar 5 -5 . Yani toplam 6 - 6. Paok ve Liverpool deplasmanda daha çok gol attığı için tur atlamalı mı?

Evet biraz saçma gelebilir kulağa ama mantık olarak bu penaltılar hakem tarafından bir şekilde uzatmalar içinde verilse ve hepsi gol olsa maç yine 6-6 bitecek ve deplesmanda 5 gol atan takım tur atlayacak.

0 yorum: