2 Mayıs 2010 Pazar

Hollanda Tamam! Ya Türkiye?

Bu gün Hollanda futbol tarihinde bir ilk yaşandı. Twente, Ajax'ı, PSV'yi, Feyenoord'u geride bırakıp şampiyonluğuna ulaştı. Sezon başında Avrupa liginde Fenerbahçe ile karşılan takım daha sonra Avrupa ligine veda etmişti ancak kendi ligine devam etti ve mutlu sona ulaştı. Uzaktan baktığımızda her sezon Ajax'ın şampiyon olacağı algısıyla izlediğimiz bir ligte ezberleri bozması açısından Twente'nin şampiyonluğu oldukça önemli.

M'boro'yu UEFA finaline taşıdıktan sonra İngiltere milli takımının başına getirilen Steve McClaren takımı Avrupa şampiyonasına taşıyamayınca kovuldu. Kovulmak yetmezmiş gibi alaycı ifadeler sonrası kendine Twente'de yeni bir sayfa açan McClaren, bu sayfayı futbol tarihinin en güzel destanlarından biri ile doldurdu.

Fransa'da, Lyon fırtınasından önceki 6 sezonda 6 farklı şampiyon çıkartarak dikkati üzerine çekmişti. Aynı şey bir kaç sezondur Hollanda liginde oluyor ve Dsmart'ta oldukça zevkli maçlar izleyebiliyoruz.
Hollanda'da yaşanan olayın bir benzeri ülkemizde yaşanır mı bekleyip göreceğiz ancak lige çok başka bir hava katacağı kesin. Ertuğrul Sağlam'da Kayserispor'daki istikrarlı görüntüsünden sonra soluğu Ümraniye'de almıştı. Her ne kadar Beşiktaş'tan kendi istifa etmiş olsa da kovulması an meselesiydi. İste o Sağlam, McClaren gibi şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyor. Önün de kendisinin oynayacağı 90, rakibinin ise oynayacağı 180 dakika var.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu sene Fener şampiyon. En az 3 sene bekleyecekler artık yapacak birşey yok..

Kerem Ölmez dedi ki...

Ersun Yanal'lı G.Birliği, Sivasspor dahil hiçbir takım şampiyonluğa bu kadar yaklaşmamıştı. Bursaspor İBB macında aslında şampiyonluk şansını kaybetti diyebiliriz. Bence bu saatten sonra f.bahce şampiyonluğu bırakmaz, biz GS'liler de kutlamalarında neden Bursaya yenilmedik diye üzülür dururuz.