10 Mayıs 2010 Pazartesi

Tarih "Tereddütten" İbarettir...

Alper Canıgüz, "Oğullar ve Rencide Ruhlar"isimli kitabında 5 yaşındaki Alper Kamu'ya "Tarih tereddütten ibarettir," dedirtiyordu. Kolay okunan bir kitabın akılda kalan yüzlerce cümlesinden birisiydi bu sadece. Zamanı geldiğinde zihinden çıkartılıp kullanılak üzere kaydedilen yüzlercesi gibi.

Bir futbol sezonunun son 90 dakikasına girildiğinde lider takımın aklında geçmiş tecrübelerle soslanmış bir tereddüt varsa, bu Alper Kamu'dan aşırdığımız cümlelerin gerçekliğini ortaya koyuyor. Daum git-gellerinin mihenk taşıdır Fenerbahçe'nin Denizli'de şampiyonluğu bıraktığı gece. Fenerbahçe'yi şampiyon yapamadığı ilk sezonda gönderilmesi ve bu boşanmanın davacı tarafı Aziz Yıldırım'ın sözde istifası başarı-başarızılık tahamülünün başarısızlık-başarı varsayımında daha düşük olduğunu gözler önüne serdi.

Oysa ki Galatasaray'ın takımı şampiyon yaptığı halde gönderdiği Lucescu örneğini Türk Kulüp yönetiminin bir aynası olarak konumlandırdığımızda kaçan şampiyonluk sonrası Daum'un gönderilmesi tamamen olması gereken bir durum olarak geliyor zihin terazimize.

Denizli Atatürk stadında Appiah'ın 10 santim ile ıskaladığı şampiyonluk sonrası yaşanan travmayı atlatmak pekte zor olmadı. 5 senede bir şampiyon olan Beşiktaş'ın kapalısından "2 kupayı unutma vefasızlık yapma" pankartı ile taraftara ayar verilerek mevcut durumu içselleştirmesi ve 4 sene daha bekleyecek olması telkin edilirken, Fenerbahçe'nin kan değişikliği ile o sezonun yıkıntılarından yeni bir sezon inşaa etmesi pek uzun sürmedi.

Bu gün şampiyonluk yarışında son 90 dakikaya geldik. İbrahim Altınsay'ın dikkat çektiği Hükmen Galip Spor 105 puanla liderlik koltuğunda oturuyor ve "Şampiyon belli 2. kim olarak?" diye soruyor.

Son 10 maçta gol yemeyen ve Türkcell Süper Ligteki tüm karşılaşmalarda Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Volkan Demirel yönetiminde tüm takım defansif öğerleri barındıran cümleleri hatasız kurdu. Bunun üzerine hücum hattında Guiza'nın varlığından bağımsız iyi bir sezon yaşandı.

Hatalardaki bir birimlik artışın lig tablosunda bir birim aşağı çektiği Bursaspor'un hesaplarına uymayan bir direnç gösteren Fenerbahçe kendi göbeğini kesecek makası eline aldı son düdük sonrası. Artık 90 dakika kaldı tarihin tekerrürden değil tereddütten ibaret olduğunu kanıtlamaya. Bir galibiyet ile sadece şampiyonluk gelmeyecek aynı zamanda Aziz Yıldırım bir çeltik atacak duvarındaki "verilen sözler" kısmına. Asıl önemli olan ise Denizli kabusu hastalığının tedavisi bulunmuş olacak. Tereddütler zihinlerden uçacak.

0 yorum: