19 Mayıs 2010 Çarşamba

TSL 2009-2010 Sezonun 11'i..

Orta okul yıllarında ne zaman derslerden sıkılsam -ki çoğunlukla sıkılıyordum- defterin boş bi yerine kadrolar yapardım. Şimdi de geride kalan muhteşem sezonun bence en iyi 11'ini sizlerle paylaşmak istedim. Muhakkak ki eksikler vardır ama mümkün olduğunca objektif olmaya çalıştım.
Kaleci : Onur Kıvrak (Trabzonspor)

1988 doğumlu Onur Kıvrak, Güneş'in Trabzonspor'un başına gelmesiyle kaptığı formayı milli takım seviyesine kadar çıkartı. Hem kupanın kazanılmasında hem de şampiyonun belirlenmesinde çok önemli bir rol oynadı. Blokaj kalecisi olmamasının doğurduğu handikapı hızlı refleksleri ve öğrenme kapasitesi aşan Onur'un belki de en büyük şansı Şenol Güneş.

Sağ Bek : Ali Tandoğan (Bursaspor)

Adını Ersun Yanal'lı Denizlispor ile adını duyurdu ilk kez Ali Tandoğan. Gençlerbirliği'nde geçen 2 sezondaki performansı onu Beşiktaş'a taşıdı. İbrahim Üzülmez'in elmacık kemiğini kırdığı maçtaki tavırları taraftarla yıldızının barışmamasının ana nedeniydi. Gökhan Gönül'ün alternatifsizliğinde ligi asist kralı olarak tamamlayan Ali Tandoğan'ın bu performansı "ikinci bahar" olarak adlandıralabilir.

Sol Bek : İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)

Mustafa Keçeli ile birlikte sol bekler arasında en istikrarlı olan 2 futbolcudan biri "Deli" İbrahim. Ne Hakan Balta ne İsmail Köybaşı ne de Andre Dos Santos performansları ile takımlarına yararlı olabildiler. İhtiyar delikanlı İbrahim Üzülmez futbolu bırakına kadar Beşiktaş'ın sol beke yaptığı transferler iyi biri yedek olacaktır.

Defans Göbeği : Diego Lugano (Fenerbahçe)

Agresif yapısı ve gözlerini patlatarak hakemlere yaptığı itirazlarla zihinlerde yereden Lugano, attığı kritik gollerin yanı sıra son 9 maçta yenen 1 golle takımı zirve yarında tutan önemli isimlerden biriydi. Sezon başında kulüp arayan ve kürkçü dükkanına dönen Lugano Türkiye'deki en temiz sezonunu yaşadı.

Defans Göbeği : Matteo Ferrari (Beşiktaş)

Kimileri "futbolcu değil" dedi, kimileri ırkç saldırılarla "çakma İtalyan" dedi. Ferrari ise sahada hem futbolcu olduğunu hem de "adam" olduğunu gösterdi. Ferrari'siz maçlarda defansif anlamda yaşanabilecek tüm sıkıntıları yaşayan Beşiktaş için önümüzdeki sezon için en sağlam yer belki de Ferrari'nin mevkisi.

Orta Saha : Emre Belözoğlu (Fenerbahçe)

Hagi'nin antrenmanlardan sonra özel olarak ilgilendiği basında haber olduğunda herkes kendisinden çok büyük şeyler beklemeye başladı. Zaman içinde savaşçı bir orta alan oyuncusuna dönüşen Emre genç yaşta İnter'in yolunu tuttu. O yola çıktığı günden beri sakatlıktan yakasını kurtaramayan ve istikrarsız bir futbolcu oldu. 2000 yılından bu yana geçen 10 senenin en iyi Emre Belözoğlu'nu izledik bu sene.

Orta Saha : Gustavo Colman (Trabzonspor)

Buenos Aires'te 1985 yılında doğan Colman Trabzonspor'a "10 numara" olarak geldi. Alanzinho geldikten sonra oyunu çift yönlü oynamasının verdiği avantajla Trabzonspor orta sahasının şefi olarak sahne aldığı maçlarda farkını ortaya koydu. Kritik gollerin sahibi Arjantin'li Trabzon'un kupaya ulaşmasında önemli bir rol oynadı.

Sağ Açık : Volkan Şen (Bursaspor)

Söylenecek fazla bir şeyin olmadığı bir futbolcu Volkan Şen. Ayağına topu zamklayan ve istemedikçe vermeyen, hızlı, fuleli oyunu ile Sercan'ın sağlayamadığı katkıyı da yaparak şampiyonlukta önemli rol oynadı. Gaziantepspor maçında attığı 2 golle belki de şampiyonluğa giden yolda en kritik virajın kazasız atlatılmasını sağladı.

Sol Açık : Abdulkader Ketia (Galatasaray)

Spekteküler hareketleri ile tribünleri büyüleyen bir futbol sanatçısı olan Keita Galatasaray'ın en iyi futbolcusuydu. Attığı goller ve yaptığı asistlerle ligin 3. bitirilmesinde önemli bir rol oynayan Keita bir de kendini yere atıp, taraftarı ve hakemleri provoke etmese tadından yenmez.

Forvet Arkası : Alex De Souza (Fenerbahçe)

Türkiye sınırlarında oynayan en efektif, en yaratıcı yabancı oyuncu Alex. Gerçi artık O'na yabancı demek ne kadar doğru oda ayrı bir tartışma konusu. İstatistikleri altüst eden ve attığı golleri nakış gibi dokuyan Alex olmasaydı 25. haftada şampiyonluğa havlu atacaktı.

Forvet : Arıza Makakula (Kayserispor)

Takımının attığı gollerin neredeyse yarısını tek başına rakip kalelere gönderen Makakula'ya en çok yaklaşan oyuncu ise Makakula'nın yarısı kadar gol atan Gaziantepspor'lu Julio Cesar. Makakula'nın 21 golünü Guiza kaydetseydi herhalde heykeli dikilirdi.

1 yorum:

Can dedi ki...

Neill'ı yazmamışsın, hem lugano hem de ferrari den iyiydi bence.. Gerisi ok..