12 Mayıs 2010 Çarşamba

City'e Niyet Eskişehir'e Kısmet.. Ve Batuhan Gider..

Beşiktaş camiası yıllarca Serpil Hamdi Tüzün’ün yetiştirdiği genç ve yetenkli futbolcuları bir başarı argümanı olarak ezeli rakiplerine karşı kullandı. Bu futbolcular hem oynadıkları futbolla hem de “beyefendilikleri” ile taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. Zamanla yönetimsel hataların artması sportif başarıyı sekteye uğrattıkça günü kurtarma hamleleri özkaynağa olan ilgiyi azalttı. Çünkü özkaynak demek; sabır, eğitim, koordinasyon ve risk demekti.

2007 yılında Beşiktaş’ın altyapısında futbol hayatına devam eden iki futbolcu bir süre manşetleri süsledi. Muhammed Demirci ve Batuhan Karadeniz temalı yazıların sütunlerda kendine yer bulması boşuna değildi çünkü Muhammed’i Barcelona, Batuhan’ı ise Man. City transfer etmek için kolları sıvamıştı.

Ve yıl 2010. Batuhan Karadeniz, bonservisi ile birlikte Eskişehirspor’a gitti. Bu alışverin taraflarından sadece Beşiktaş’ın zarar ettiği olduğu açık. Daha 3 sene önce henüz 15 yaşındayken Man City tarafından transfer edilmek istenen bir oyuncunun 3 sene boyunca bir arpa boyu ilerleyememesini sadece disiplinsiz hareketlerle açıklamak kolaycılıktan başka bir şey olmaz.

Günü kurtarma konusunda harikalar yaratan Mustafa Denizli’nin yeri geldiğinde 35’lik Yusuf’u gözü kapalı tahtaya yazması ne kadar doğal ise sabır isteyen, işlenmesi gereken bir oyuncuya zaman ayırmasını beklemek de o kadar hayalcilik olur. Kim ne derse desin bir oyuncuyu maça hazırlayan, ondan maksimum verimi alması gereken takımın teknik patronudur. Türk futbolcunun mental yapısını düşündüğümüzde 17-18 yaşında genç bir oyuncuya para ve şöhret verdikten sonra rahip hayatı yaşamasını mı bekliyorduk? Pascal’da bara gidiyordu. Peki Sergen disiplin timsali miydi?

Beşiktaş sadece Batuhan’ı “bununla uğraşılmaz” diye satmamıştır. Beşiktaş altyapıda futbol oynayan yüzlerce gencin hayalini de satmıştır. Şimdi siz hangi genç futbolcuyu kandırabilirsiniz “A takımda” oynayacaksın diye? Bakmayın son maçlarda Rıdvan’ın, Necip’in, Atınç’ın kadroya girdiğine. Eğer lige havlu atmasaydı Beşiktaş, seyredemyecektik bu gençleri. Çünkü Yıldırım Demirören ve Mustafa Denizli Necip’le,Batuhan’la 3. olmaktansa, Yusuf’la, Uğur’la, Nobre ile 2. olmayı tercih eder.

Bir sonraki futbolcu mezatında görüşmek üzere.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Serdar Kurtuluş, Serdar Özkan, Batuhan Karadeniz.. Zamanında Fenerbahçe bütün ümit milli takımı toplamıştı. Biz de bütün ümit milli takımı satıyoruz. Hayırlı olsun...