11 Mayıs 2010 Salı

Eller Kıymet Bilmiyor Anne..! Altay'ın Süper Lig İnadı..

Süper Ligin uzun yıllar sonra ilk İzmir takımı olan Bucaspor'un ardından kalan bir bilet için yarışacak takımlardan biriside ligi 4. sırada bitiren Altay. Geçen 34 haftada maçlarının yarısını kazanan, kalan karşılaşmalarda ise beraberliğinden bir fazla mağlubiyet alarak ligi 59 puanla tamamlayan Fahrettin Altay'dan miras kalan kulüp yıllardır kapısından döndüğü Süper Lige bu sezon dahil olmak için tüm tedbirleri alıyor.
Gazetelerde çıkan bu haber sonrası öğredik ki Altay başkanı Niyazi Konuşmaz Play-off sürecinde Güvenç Kurtar ile anlaşmış. Anlaşmaya göre Güvenç Kurtar takımı Süper Lig'e taşırsa 300 bin TL ücret alacakmış. Adı küme düşmeye namzet takımlarla kah düşen kah çıkan bir hoca olarak görmeye çalıştığımız Güvenç Kurtar için bir üst basamağa çıkma mücadelesine girmek Kocaelispor'daki günlerine dönüş için bir vesile olabilir.
Altay'ın resmi sitesinden yapılan açıklama ile Zagor lakaplı eski teknik direktör Zafer Bilgetay'a teşekkür ederek hayatının geri kalanında başarılar dilenmiş. 24/02/2010 tarihinde göreve getirdikleri bir hocayı lig için yeterli play-off için yetersiz gören bir yönetim anlayışı Altay'ın 7 sezondur Süper Lig'ten uzak kalmasının sebeplerinden biri olarak göze çarpıyor hemen.

Öncelikle Altay kulübü, başarısının bir tesadüf olduğunu yaptığı bu "kısa vadeli günü kurtarma harekatı" ile resmileştirdi. Federasyonun takımlara sadece futbolcu transferinde değil teknik adam transferinde de bir takım kısıtlamalar getirmesi gerekiyor. Teknik adamlar ve futbolcular bir sezonda iki takımdan fazlasında görev alamazken, takımlar bir sezonda istedikleri kadar teknik adam görevlendirebiliyorlar. Denizlispor'daki Erhan Altın örneği gibi de lige veda ederken fazla zorlanmıyorlar.

Bu çarpık yönetim düzeninde Güvenç Kurtar 6 gün sonunda takımı Süper Lig'e taşırsa 300bin TL'nin sahibi olacak ve günlüğü 50bin TL'ye gelecek. Yıllık 6,5 milyon TL alan Daum'un yılda 2 ay tatil yaptığını varsayarsak Daum'un günlük ücreti 21bin TL'ye geliyor. Hesap bu kadar basit. Acaba Altay'lı futbolcuların takımdan alacağı var mıdır?

1 yorum:

Oe dedi ki...

o değil de güvenç hocanın fotoya bittim. burası kasıyor msn i var mı hocanın? hahaha