26 Ağustos 2011 Cuma

Play-Off'un 1. Gün Kazanımları..

Yalap şalap, yangından mal kaçırırcasına alınan play-off kararı ilk günden meyvelerini vermeye başladı.

TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın play-off ile ilgili sorularına verdiği cevaplar, play-off un yoğurttan sonra en büyük Türk icadı olacağı kanaatini uyandırdı bende.Ha neredeyse aynısı Belçika'da uygulanıyor.

Kulüp başkanlarının sığ sularda balıklama atladığı play-off sisteminin 1 günde bu kadar pozitif(!) gelişmeyi bize yaşatması şaşılacak şey doğrusu. Nedir bu gelişmeler derseniz hemen sıralayalım.

  1. Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada tamalayan takımımız artık Şampiyonlar Ligine direk katılıyor. Sahi birinci takım nerde?
  2. Play-off'un bir başka meyvesi ise Bursaspor üzerinden bize göründü. Bir önceki sezon 6 maçta sadece 2 gol atabilen Yeşil-Beyazlılar, Anderlect ile oynadığı 2 karşılamada 3 gol buldu. Belçika'daki maçta Bursaspor son ana kadar tur şansını canlı tuttu. Ancak unutulmamalı ki Belçika'da da Play-off sistemi varAnderlect bu sisteme daha adapte yani Bursaspor'u elemesi gayet olağan. Anderlect yerine liginde play-off olmayan bir takım olsaydı kesin elerdik. Bu arada 5 maç seyircisiz oynama cezası vardı noldu?
  3. Son olarak aslında bir kaznaım olmasa da Play-off sisteminide herkesin herkesi yenebileceği heycanlı bir statü olduğunu kanıtlayan bir şeyden bahsetmek istiyorum. Beşiktaş ilk maçı 3-0 kazanmış. Rakip Rusya 2. liginden. En iyi futbolcusu Beşiktaş'ta olsa pişmesi için Bankasya'ya kiraya verilir. Ve maç Alania'nın üstünlüğü ile bitti. İşte bu 90 dakika play-off'u garantilemiş takımların maçlarının ne şekilde geçeceğinin göstergesi.

Bu sistemin kabul edildiğinin Sayın Demirören kamuoyuna açıklarken "Yere düşmüş futbolu ayağa kaldırmak zorundayız." dedi. Sayın başkan kusura bakmayın ama bu futbolu yere ben mi düşürdüm, şu anda acı çeken Fenerbahçe taraftarı mıydı çelme takan.

Futbolu yere siz futbolu yönetemeyenler düşürdünüz. Fikstürü bile yayıncı kuruluşa masraf olmasın, canlı yayın arabasıydı, muhabirdi, harcırahtı diye uğraşmasın diye Digitürk stüdyosunda çektiniz, farkında değilsiniz ama siz aslında fişi çektiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

GÜZEL GÜZELLLLL... DİGİTÜRKÜN TÜRK FUTBOLU ÜSTÜNDEKİ MANASIZ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ YAKALAMIŞSINIZ. DİGİTÜRK KAZANACAK DİYE LİGDE 4. OLAN TAKIM ŞAMPİYON OLABİLİR ÇOK SAÇMA... DAHA DÜNE KADAR FEDERASYONA YALAKALIK YAPANLAR ALEYHLERİNDE ÇIKAN İLK KARARDA KARŞILARINA ALDILAR. OYSAKİ EN BAŞINDAN BERİ GALATASARAY DİNLENSEYDİ EĞER NE UEFA GELEBİLİRDİ BURAYA NE DE PLAYOFF LU YUNANİSTAN GİBİ SAÇMA SAPAN BİR LİG ÖRENEK ALINIRDI ...