12 Ağustos 2011 Cuma

Giden Neden Gider? Arda ve Tuncay'ı Anlamak Üzerine

Bu günü anlamak , Arda'nın gidisini anlamlandırmak için bakılması geren yer çok ta uzak değil aslında. 19 Mayıs 2007 tarihi, Türk futbolunda aynı Arda gibi gidişi çok tartışılan bir başka yeteneğin ülkeden ayrılma kararı aldığı gündü sanırım.

Tuncay Şanlı'nın 4 sene önceki gidişini anlamayanların, bugün Arda'nın gidişini anlamasını beklemek saçmalık. Tuncay, o gün şampiyon olduğu için üstüne atılan ayran ve sulardan kaçıp, 2.'nin şampiyonu alkışladığı bir futbol diyarına gitmeye karar verdi. Çok garip olmasa gerek.

Tuncay'ı yıkayan suların savunması da "ManUtd'ın Chelsea'yi alkışladığı gibi Galatasaray'da Fenerbahçeyi alkışlar mı?" tartışmaları dedi ulemalar.

Tuncay'ı o zaman nasıl gönderdilerse, Arda'yı da öyle gönderdiler.

Bu yazıyı işyerinde okuyanlar kaç kere beraber çalıştığı insanlardan yaka silkip, ceketini alıp gitmek istedi? Bunu yapanların sayısı, bunu isteyip yapamayanlardan oldukça azdır. Herkes daha iyi bir ortamda yaşamak ister. 100 kişiye Hakkari'de mi banka müdürü olmak istersin İstanbul'da mı diye sorsalar %99 İstanbul cevabı gelir.

Arda'nın da gidişi aynı Tuncay gibi işte tam da bu sebeptendir. Onlar futbolun iş olarak görüldüğü, kaybetmenin oyunun bir parçası olduğu yerlere gittiler. Tuncay istese Türkiye'de şimdi kazandığının çok daha fazlasını kazanabilir ama o oynamasa da az da kazansa Avrupa'da kalıyorsa bizim ulemaların ıskaladığı birşey vardır muhakkak.

Kelimelerden mucize yaratmanın alametifarikası Ali Ece düşündüklerimi şurda kelimelere dökmüş. Eğer buraya kadar yazılanlar size mantıklı geldiyse o yazıya da bir göz atın.

0 yorum: