25 Eylül 2009 Cuma

Gerçek Gündem Bloglarda... FiFA U-20 WORLD CUP..


Eskiden güne futbolla başlamak için bir kaç spor sitesiyle başlardım ve bana servis edilenlerle yetinmek zorunda kalırdım. En nihayetinde bunlar ticari kuruluşlardı ve okuyucuya kendilerini okutmaları gerektiği için gündem "yaratmalıydılar."

Hala eski alışkanlığımı sürdürüyor sabahları spor gazatelerine hızla göz atıyor ve dalıyorum "futblog" alemine. Son bir kaç aydır fark ediyorum ki bloglar yazılı ve basılı medyanın fersah fersah önünde. Bu duruma şaşmamak gerek çünkü tüm spor basınında çalışan kişi sayısından çok daha fazla blog yazarı vardır. Herkes kendi "çöplüğünün" yazı işleri müdürü ve yazılar ticari olmaktan ziyade "amatör ruh" ürünü. Bu amatör ruhu, profosyonel ruha çevirmek isteyenlerimiz az değildir, ancak Mısır'daki U-20 Dünya Kupasına bloglarda gösterilen ilgiyi görünce bir kere daha anladım. Mümkünse amatör kalalım. Çünkü blogları basından bu amatörlük ayırıyor. Yazılı medyaya bir göz attığınızda iç sayfalarda bir kaç satırla geçiştirilen U-20 turnuvası bloglarda önemli yer tutuyor. Bu da futbloglarımızın futbolun evrenselliği noktasında yazılı basını geride bıraktığının bir ölçüsüdür.


U-20 turnuvasına gelecek olursak, ilk turnuvamı 1993 yılında izlemiştim. O zaman ki kadrodan bazı futbolcuların (Emre Aşık o zaman Balıkesirspor'da oynuyordu) hala futbol oynaması ise ayrı bir konu. Turnuva Avusturalya'da oynandığı için saat farkından dolayı maçlar sabah saat 10:00 gibi oynanıyordu. Okula öğleden sonra gittiğim için ertesi güne sarkıttığım ödevlerimin çoğunu yapmıyordum. İlk maç Amerika Birleşik Devletleri ile oynanacaktı ve keyifle geçmiştim televizyonun başına, o zaman henüz 11 yaşındaydım ve maçların oynanmadan kazanılmadığını öğrenmeme 90 dakika kalmıştı. O gün maçı 7 gol yiyerek kaybettik.(Bu arada yorumlardan sonra baktım 6-0 kaybetmişiz o maçı.) Oktay Derelioğlu, Emre Aşık, Mustafa Kocabey (Papin) kadrodan hatırladığım isimler.

Aradan geçen 16 yıldan sonra dün itibari ile Mısır'da turnuva başladı. Eurosport ve Trt3 aracılığı ile maçıları izleyebileceğiz. her kıtadan temsilcinin bulunduğu turnuvada ülkemiz maalesef yok. Ligimizden iki oyuncu ise turnuvaya Almanya forması ile iştirak ediyor. Kayserispor'lu Semih Aydilek ve Bursaspor'lu Cihan Kaptan.

Yeni yıldız adaylarının vitrine çıkacağı belki de büyük transferler yapacağı bir turnuvanın henüz başındayız. Basınımızın turnuvaya ilgisizliği Türkiye'nin orada olmamasından kaynaklanıyor olabilir ancak merak ettiğim bir konu daha var. Acaba orada ülkemizden kaç tane gözlemci var ve ülkemiz takımları için futbolcu avına çıtkılar. Örneğin Beşiktaş kimleri gönderdi turnuvayı izlemesi için, yahut Aziz Yıldırım kime talimat verdi, Adnan Polat'ın hangi kurmayları Mısır'da şimdi?

Turnuva ile ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bu adresini kullanabilirsiniz. Maç programı için ise bu adreste.

4 yorum:

Elessar dedi ki...

ABD maçında 6 yemiştik diye hatırlıyorum ama bir bakmak lazım yine de...

flyingdupe dedi ki...

benimde aklimda 6 yemistik diye kalmis. Bunun disinda artik nasil yer ettiyse zihnimde tek hatirladigim turnuvadir o, u20 altinda. Ozellikle emre nin performansi kazinmis aklima ,deli gibi ziplayip tum hava toplarini toplayan emre asik.

Elessar dedi ki...

o turnuvanın bir unutulmazı da Ahmet Çakar'ın Brezilya-Gana arasında oynanan final maçını yönetmesiydi.

Kerem Akbaş dedi ki...

Haklısınız 6-0 mış düzelttim. Teşekkürler...