28 Mart 2009 Cumartesi

Zirveye Çıkmak mı, Zirvede Kalmak mı Zor?

Onlar Türk futbolunun yıldızlarıydılar. Tahtaya ilk önce onların adı yazılır kalan 10kişi sonradan gelirdi.
Kimisi yanlış seçimlerin , kimisi şanssız sakatların sonucu jübile bile yapamadan kayıp gitti.

Okan YILMAZ:2000-01 ve 2002-03 sezonlarında Türkiye Birinci Ligi`nde gol kralı oldu. Kritik maçlarda attığı gollerle, (A)Milli Takıma kadar yükseldi. Adı `üç büyükler`le anıldı, Marsilya`ya transferi son anda yattı. 2005`te Bursaspor`dan ayrıldıktan sonra eski formunu bir türlü yakalayamadı. En son Orduspor`da oynuyordu.Şimdi ne yapıyor bilmiyorum.

Bülent Akın: Hagi`nin isteğiyle Denizlispor`dan 6 milyon euroya alındı, Şampiyonlar Ligi`nde çeyrek final oynayan kadroda yer aldı. G.Saray`daki ilk günlerinde Rumen futbolcunun veliahtı olacağı yorumları yapıldı. Bekleneni veremeyince Bolton Wanderers`a transfer oldu. Premier Lig`de tutunamadı ve kaybolup gitti.

Okan Koç: Gençlerbirliği`nde oynadığı futbolla `üç büyükler`in transfer listesine girdi. Genç yıldızlar listesinin başında olduğu dönemde Beşiktaş`a transfer oldu. Ancak yeni takımında beklentilerin çok uzağında bir performans sergiledi. Konyaspor ve Ankaragücü`nde kiralık oynadıktan sonra Vestel Manisaspor`a gitti. Zirvenin hızla inmesinin en önemli nedeni disiplinsiz davranışları oldu.

Zafer Biryol: 2003-2005 yılları arasında formasını giydiği Konyaspor`da kariyerin tepe noktasına çıktı. Gol kralı olduktan sonra Fenerbahçe`ye imza attı. Sakatlık nedeniyle uzun süre oynayamadı, kendini toparladığında ise forma şansı bulamadı. Sarı-lacivertli forma altında sadece 3 maça çıktı, Bursaspor`dan sonra Çaykur Rizespor`a gitti.


Burak YILMAZ, Uğur YILDIRIM ve adını sayamadığımız daha pek futbolcuda listeye eklenebilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bir mucize..
şans eseri buldugum bu sitede beni ifade eden bir spor yazarını buldum sanki...
yazılarınızın devamını heyecanla bekliyorum..
bundan sonra duzenli takipcinizim :)