19 Mart 2009 Perşembe

Tepeler Seyran Olsa..

Eren Talu ile irtibata geçişim isim benzerliği sayesinde oldu. Bir gün şirkete bir kargo elemanı geldi ve adıma bir kargo geldiğini söyledi. Parayı ödedim kargoyu aldım içinden taş çıktı. evet bildiğiniz taş, kaya desek daha doğru olur sanırım. Kargo aslında Eren Talu'da çalışan benimle aynı ada sahip birine gönderilmiş. Firmayı aradım belki önemlidir diye ama beni de önemsemediler. Demek ki bu taş onlar için önemli değilmiş. Oysa ki Eren Talu tam anlamıyla ekmeğini taştan çıkaran bir firma. Sadece Eren Talu değil çalışanlarıda ekmeğini taştan çıkarıyor. Şimdilerde Eren Talu sürekli Seyrantepe'deki stad inşaatının problemleri ile gündeme geliyor. Özellikle de inşaatta çalışan işçilerin paraları ile ilgili sorunlar hiç gündemden düşmüyor. İşe gidiş gelir güzergahımda olduğu için sürekli stadın önünden geçiyorum ve gece gündüz hummalı bir çalışma var. Ancak bu gün durum farklıydı yüzlerce işçi eşyaları ile birlikte işten atılmıştı. Bu neyin diyetiydi peki? Çalışanların Galatasaray bayrağını indirip Fenerbahçe bayrağı asarız tehditi mi? Peki bu söz neyin diyeti? Her halde bu söz durup duruken edilmedi. Çalışanlar "stad çok güzel oluyor, Galatasaray bu stadta Fenere 5 Beşiktaşa 8 atar." diye böyle bir açıklama yapmadılar. Bu açıklamanın ardından Eren Talu "Hepsinin parasını ödeyip işine son vereceğim" dedi. Ve vermişte. Kimse sormaz mı ey Eren Talu beyefendi, madem işçilerin parasını ödeyebiliyorsun, neden işleri bu raddeye getirdin? Bu insanlar babanın uşağı mı aylarca para vermiyorsun? Fakir edebiyatı yapmaya gerek yok.



Şu sıralarda Galatasaray - Hamburg maçı oynanıyor ve tribünlerde binlerce taraftar var. Acaba aralarından kaç tanesi Seyrentepede yaşananlar için ekmek parasını alamadığından bu kontrolsüz tehditi savuran işçilere kızıyor. Ve o taraftarlardan kaç tanesi 3 ay maaş almadan mevcut işinde çalışabilir.


Bakalım Tepeler ne zaman Seyran olacak.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

süpersin konuya gerekli hassasiyeti bir beşiktaşlı kardeşimin göstermesi burukluk yaratsa da tebriklerimi esirgeyemeyecceğim.

Adsız dedi ki...

galatasaraylıların herzamanki hali, herzaman insanların emeklerini çalarlar