28 Mart 2009 Cumartesi

VEFA BİR SEMT ADI. Ümit ÖZAT Stecanela WASHINGTON




Washington ve Ümit Özat ikiside Fenerbahçe'de futbol oynamış oyuncular. Biri futbola Ankaragücü'de başladı diğeri ise Brazilya'nın Caxias-RS kulübünde.Birer yıl arayla Fenerbahçe'ye transfer oldular. 2001'de Ümit Özat 2002'de Washington kendilerini Fenerbahçeli yapan imzaları attılar.
Ümit Özat 301 maçta , Washington ise sadece 12 maçta Fenerbahçe forması giydi.

Washi-GOL oynadığı 12. maçta kalp krizi geçirdi. Tedavisinden sonra Fenerbahçe'ye geri dönmek istedi. Yönetim kabul etmedi ve sözleşmesi tek taraflı fesh edildi. Futbol oynayamaz denen Washi-GOL 1 sene sonra futbola döndü, dört sezon 150 maça çıktı ve bu maçlarda tam 114 gol attı.

Ümit Özat ise 2007 sezonunda FC Köln takımına transfer oldu. 29 Ağustos 2008 tarihinde Karlsruhe maçında kalp krizi geçirdi. Doktorlar futbola devam edebileceğini söyledi FC Köln buna karşı çıkmadı ancak 11 Kasım 2008 tarihinde ritm bozukluğu yüzünden tekrar hastaneye kaldırıldı.

14 Mart 2009'da Köln stadında taraftarların karşısına çıkarak futbolu bıraktığını açıkladı ve taraftarlarıyla vedalaştı. Fc Köln tarafından sözleşmesi fesh edilmedi, Daum'un yardımcısı olarak çalışacağı açıklandı.

Kalp rahatsızlarına kadar kaderleri aynı çizgide giden iki futbolcunun takımlarından ayrılış biçimleri arasında ise dağlar kadar fark var. Bu sadece ülkemizde futbolcuya bakışın değil insana bakışın acı bir portresi.

Washi-GOL'un en büyük şanssızlığı bu rahatsızlığı sanırım Türkiye'de bir kulübün oyuncusuyken geçirmesi.

Tobias Linderot'un da sözleşmesi bu sezon sonunda fesh edilecekmiş, bence bu bile bir gelişme.

0 yorum: