11 Temmuz 2010 Pazar

En İyi 3. Almanya.

Dünya Kupası maçlarının en iddasız olanıdır 3.'lük maçları. Aklının yarısı tatilde oyuncuların rahat oyunları izleyenleri gole doyurur. Son 3 kupadaki 3. lük maçlarında kazanan takımın 3 gol atması da ilginç bir tesadüf.

Turnuvanın yıldızı Müller'in oynamadığı maçta İspanya'ya tek golle boyun eğen Almanlar Dünya Kupaları tarihinde bir ilki başardılar ve ard arda ikinci kez 3. oldular. Daha önceki kupalarda genelde sürpriz takımlar 3. olması maç öncesi Uruguay'ı favori gösteriyordu. Ahtapot Paul'un ne dediğini bilmiyorum ama Almanlar 2 kez geri düştükleri maçı çevirmesini bildiler.

Almanlar için bu 3.lüğün bir başka anlamı da 4. kez bu ünvanla yetinmek zorunda kalmaları. 1990'dan bu yana Dünya Kupalarında mutlu sona ulaşamayan Almanlar, 1996'dan bu yana da Avrupa Şampiyonasında mutlu sona ulaşamadılar. Bildik makine düzenindeki futbollarını revize edip içine "güzel oyun" sosları katan Almanlar için 2000'li yıllar pek başarılı sayılmaz. 20 yılda 1 kupa kazanmak bizim gibi ülkeler için bir başarı sayılırken bunu alışkanlık haline getirmiş futbol dünyasının süper güçleri için pek kabul edilebilir bir şey değil.

Bu maçın Uruguay için anlamı ise 1970'in rövanşı olmasıydı. 70 Meksika'da üçüncülüğü Almanlara kaptıran Uruguay için 40 yıl sonra gelen bir fırsattı bu.

Hollanda, Brezilya gibi takımlardan beklenen "güzel oyununu gönüllerin şampiyonluğu ile taçlandırılması" Almanya'da vücut buldu Afrika'da. Avustralya, İngiltere ve Arjantin'e 4 gol atmak yeterliydi gönüllerin şampiyonu olmak için.

7 maçta 16 gol atan Almanya büyük ihtimalle turnuvanın en çok gol atan takımı olacak. Hollanda'nın Almanya'yı yakalaması için İspanya'ya 4 gol atması, Almanları geçmek için ise 5 gol atması gerekiyor. İspanyollar için ise durum daha vahim. Finale kadar sadece 7 gol İspanyollar Almanları geride bırakacak kadar gol atarsa bu Dünya Kupası finallerinin en iyisi olacak demektir.

Bir turnuva takımı olan Almanlar yine yarı final gördü ve bu futbolsuz Dünya Kupasının romantik şampiyonu oldular. Fenerbahçe'den kovulan bir teknik adama güvenmenin cezasını(!) yarı final oynayarak ödedi Almanlar.

0 yorum: