5 Şubat 2010 Cuma

Delgado'yı Özleyip, Tabata ile Avunmak..

Beşiktaş'ın bu sezon ilk kez bir maça 4 gol sığdırdı. Gol atamaması ile ünlü bir takımın bir maçta 4 gol bulması belkide maçtan önce akla gelecek son şeydi.
Maç öncesi konuşulanların tamamen dışında gelişen bir karşılaşma oldu. Geçen pazar günüden itibaren taraftar forumlarında ve bloglarda yapılacağı söylenen eylemin hafta içinde yumuşatılması, takıma dönülme kararının üstüne bir de takımın başında Tayfut Havutçu'nun olması maçı daha da ilginç hale getirdi.
Beşiktaş'ın gelecek sezonki teknik direktörü olarak basında adı geçen Thomas Doll'un Beşiktaş karşısında ne yapacağı da merak konusuydu.
Maçın 7. dakidasında Tabata'nın Nihat'a verdiği pas, maçın ilk pozisyonunu doğurdu. Bu pas Tabata için aynı zamanda dönüş pasıydı. İyi niyetiniebu güne kadar efektif futbol ekleyemen Jazilya'nın sezon başından beri en iyi maçıydı. Top aldı, pas dağıttı. Delgado'nun sözleşmesinin dondurulmasıyla birlikte kafasındaki soru işaretleride dağılan Tabata bu gün daha farklıydı.
Beşiktaş ise aynı Beşiktaş'tı 2. gole kadar. Attılaan ilk gol hazırlanış açısından müthişti. Sivok oldukça klas bir vuruşla pozisyonu golle bitirdi ve saha dışındaki gözlerin saha içine dönmesine yardımcı oldu.
Doll'un yaptığı ilk değişiklik sonrası sistem olarak saha içindeki yerleşimini değiştiren Gençlerbirliği yine klas bir golle skoru eşitledi ancak futbol olarak çoktan Beşiktaş'ı geçmişti. Skor eşitlendikten sonra baskısını artıran Gençlerbirliği girdiği bir kaç posizyonu harcayınca, sahneye Bobo çıktı. Yine Tabata kaynaklı bir atağın sonunda ağları gördü ve maçı kopardı. Gençlerbirliği oyundan düştü ve Holosku farkı 2 yaptı. Tabata ise görmeyi özlediğimiz bir gole imza attı.
Delgado'yu özleyen taraftarlar için Tabata sıla olacak mı bunu zaman gösterecek ancak bugün bu özlemi dindirdi.
Ücreti yüzünden geldiği günden beri eleştrilenin Tabata olmaması gerekirken bunun baskısını yaşayan Tabata için güzel bir geceydi. Onun için güzel geçen geceler Beşiktaş taraftarı içinde güzel olmaya aday gecelerdir.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Güzeldi.
Ben de bir şeyler yazdım...