27 Aralık 2011 Salı

Şapkadan Çıkan Tavşan


Beşiktaş'ın devasa borcunu düşürmek için uygulamaya aldığı tasarruf tedbirleri aşağıda. İlk fırsatta konu ile ilgili bir yazı yazacağım ama şimdilik siz 28 maddeyi okuyun ve geleceğe güvenle bakın.

1 Personel alımı durdurulmuştur, alınan personelin yerine başkanın onayı olmadan idari ve sportif personel dahil eleman alınmayacaktır.

2 Personele verilmiş veya verilecek olan telefonlara ait giderlerin kontrolü açısından Kartalcell-Avea hatları kontörlü hatlara dönüştürülecek ve mevcut limitler en az yüzde 50 oranında

3 Kadro dışı-sosyal yardım, personel/sporcu ödemeleri-kişi bazında gözden geçirilecek ve kadrolar en az sayıya indirelecektir.

4 Tüm birimlerimizde bugünden itibaren ara zam, düzeltme zammı veya ek ödeme gibi isimlerle yapılan uygulamalar durdurulmuştur.

5 Personele olağanüstü bir neden olmadan avans ödemesi v.b. ödemelerin yapılmaması ve iş avanslarının en kısa sürede kapatılması sağlanacaktır.

6 Personelle ilgili olarak organizasyon, kutlama ve sponsorluk harcamaları yapılmayacaktır.

7 Trafik cezaları, aracın tahsis edildiği kişiler tarafından ödenecektir.

8 Kısa vadede acil ve zorunlu olanlar dışında mal ve hizmet alınmalı durdurulmuştur.

9 Futbol şubesi dışındaki ücretli araba kiralamaları iptal edilecek ve yeni kiralama işlemi yapılmayacaktır. Amatör şubelerdeki sporculara ilişkin sözleşmelere dayanan araç kullandırımları mevcut sponsor aracılığıyla karşılanacaktır.

10 Havuzdaki araçlar hariç olmak üzere yakıt ve benzeri giderlerin kulübümüzün tarafından karşılanması uygulaması kaldırılmıştır.

11 Yurtiçi ve yurtdışı seyahatler kontrol altına alınıp seyahat giderlerinin en aza indirilmesi sağlanacaktır.

12 Bireysel sektereterlik uygulaması kaldırılmış olup mümkün olduğu ölçüde havuz sekreterliği uygulamasına geçilecektir.

13 Temsil ve ağırlama giderleri sadece zorunlu hallerde gerçekleştirilecek, çiçek, yemek ve v.b. giderler en aza indirilecektir.

14 Mümkün olduğunda havuz aracı kullanılacak, taksi kullanımı zorunlu haller dışında yapılmayacaktır.

15 Kırtasiye ve fotokopi giderleri konusunda azami tasarruf sağlanacaktır.

16 Taşeron hizmet alımları zorunlu olmadıkça yapılmayacak olup bu konudaki hizmetlerin kadrolu personel tarafından karşılanması sağlanacaktır.

17 Yasal anlamda mali yük getirmeyecek şekilde hizmet ve kira sözleşmeleri ilgili birimlerden onay alınarak fesh edilecek, süresi biten sözleşmeler başkanın onayı olmadan yenilenmeyecektir.

18 Müsabaka ve antrenmanlar ile diğer sportif aktiviteler tesislerimizde gerçekleştirilecek olup antrenman ve aktivite zamanları buna göre yapılacaktır.

19 Futbol, basketbol ve voleybol altyapı ve diğer alt yapılarla ilgili federasyonların zorunlu kıldığı takımlar dışındaki tüm takımları faaliyetleri iptal edilmiş olup bu şekilde faaliyet gösteren sporcuların adreslerine en yakın spor okullarına yönlendirilmesi için gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

20 Altyapılardaki mevcut servis uygulamasının saat ve sayıları tekrar düzenlenerek en az yüzde 50 oranında azaltılması sağlanacaktır.

21 Şehir içi kamplarda kendi tesislerimiz kullanılacaktır.

22 Futbol A Takımına ilişkin ödemelerde sezon sonuna kadar asgari 4 milyon Euro tasarruf sağlanacaktır.

23 Finans giderlerinin en az düzeye indirilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak ve tedbirler alınacaktır.

24 Borçların kanuni takibe uğramadan alacaklılar ile gerekli görüşmeler yapılarak uygun vadede ödenmesi ve ilave yükler çıkarılmadan çözümlenmesi sağlanacaktır.

25 Elimizde bulunan her türkü stokların sayımı yapılacak bu stoklar değerlendirilerek nakte dönüştürülmesi için gerekli çalışmaların yapılması sağlanacaktır.

26 Alacaklarımız-sponsorluk, pazarlama dahil-yakın takibe alınarak tahsilatlarının hızlandırılması sağlanacak gerekirse yasal süreç başlatılacaktır.

27 Yerli sporcularla yabancı para cinsinden sözleşme yapılmayacaktır. Yeni sporcu alımlarına ve sözleşmesine yönelik ihtiyaçların belirlenmesi, görüşme yapılması ve sözleşme şartlarının belirlenmesi çalışmaları başkanın iznine tabi olacaktır.

28 Özellikle sporcu menajerlik uygulamalarında ilgili federasyonlar ile uluslararası federasyonların yönetmelik ve kurallarına uyulması konusunda gereken özenin gösterilmesi ve menajerlik ödemelerinin ve ödeme koşullarının oyuncu sözleşmesi şartlarına ve oyuncunun kulüp ile ilişkisinin devamına bağlanması sağlanacaktır. Oluşturulacak ya onunla gidilecek ya da toplu taşıma araçları kullanılacak.

1 yorum:

Fly like an eagle dedi ki...

Demek ki, bu bahsedilenler yapılıyordu. Yuhoğlu yuh başkaaaan !!!!! Git artık defol !!!!