30 Eylül 2011 Cuma

İyi, Kötü , Çirkin .. Kısa Bir Guti Hikayesi

Kabuslar ve rüyalar aynı şekilde biter. Birden uyanırsın, sarsılırsın ya da bir süre daha uyumak rüyaya kaldığın yerden devam etmek istersin. Ama her ikisi için de gerekli olan uykuda olmaktır ve Yıldırım Demirören'in en iyi yaptığı işlerden biri taraftarı uyutmaktır.

Guti transferi de rüyadan kabus dönüşen bir yol izledi geçen sürede. Aslında bir Clint Eastwood filmi gibiydi geçen süreç ve bir süre daha böyle devam edeceğe benziyor.
  • The Good.. İyi...
27 Temmuz 2010 günü İnönü stadına gelen çoskulu taraftardan aldığı alkışı bir daha alamayan Guti için 20bin taraftar önünde attığı imza günlerce televizyonları, gazeteleri süsledi. Dünyanın en büyük takımlarından Real Madrid'ten CV'sinde 526 maç ve 75 gol ile geldiği Beşiktaş'ta Quaresma ile inanılmaz bir etki yarattı taraftar üzerinde.

Sezona iyi başlayan golleri ve asistleri ile çok kısa sürede sığınacak liman arayan taraftarın en güvendiği isimlerden oldu. Eski hocası Schuster ile eski günlerinden parçalar sunacağını umarken "Dayı" gitti Guti kaldı.

Sezon başında EkşiBeşiktaş blogunda yapılan ankette kaptan olması için yüzlerce kişi oy kullandı.
  • The Bad... Kötü...
Pastırma yazı çabuk bitti, sakatlıklar ile takımdan uzak kalmaya başladı. Yıldızlarla dolu Madrid kadrosunda bile bir önceki sezon 30 maç oynayan Guti, Beşiktaş'ta 23 maç oyanayabildi. İstatistik olarak en gol/maç ortalamasını Beşiktaş'ta tutturdu. Ancak Carvalhal ile birlikte Guti daha az süre almaya ve takımdan ayrı kalmaya başladı. Maçlar da Beşiktaş'ın zaafı haline geldi. Quaresma ile girdiği "en çok top kaybı" yarışmasında üstünlük sağlayacaktı ki sakatlandı ve sakatlığı geçmesine rağmen kadroda kendine yer bulamadı.
  • The Ugly... Çirkin...
İyi ve kötü kabul edilebilecek özellikler. Her futbolcunun ve insanın iyi ve kötü zamanları huyları, hareketleri olabilir. Ama çirkinlik işi çığrından çıkartan, hoş görülmemesi gereken durumlar yaratabiliyor.

Alkollü araç kullanırken yaptığı kaza ile gündeme gelediğinde Gökhan Emreciksin'i örnek gösterip olabilir böyle şeyler diyenler az değildi. Daha sonra oturduğu masadan insanlara "fındık,fıstık" attı. "Ne bakıyon lan" ile başlayan cinayetlerin olduğu ülkede birine birşeyler fırlatmak bence kabul edilebilir değil.

Son çirkinlik twitterdan yayıldı. Beşiktaş'ın Stoke City karşısında hormonlu bir futbolla beraberliği kurtarmaya çalıştığı dakikalarda Guti'nin resmi servis etmesi muhtemelen Guti'nin maç saatinden habersiz ve ilgisiz olması ile alakalı. Daha fazla birşey söylemeye gerek yok herhalde.

Rüyadan kabusa dönüştü Guti, ve taraftarın bu kabustan kurtulmasının tek yolu "uyanmak" tabi Sayın Başkan izin verirse.

4 yorum:

StarThink dedi ki...

Hakkaten dün akşam yaptığı çirkindi..

Dejan dedi ki...

bence maç saatinden gayet de haberi var. Alın ben yoksam böyle olur, susacaksınız diyor resmen.

Adsız dedi ki...

y.d taraftarı uyutmadı dövdürttü.
Denizli maçı

Adsız dedi ki...

ne güzel demişsiniz gördüğü en son alkış imza töreninde oldu diye.halbuki q7de hiç böyle bir sorun olmadı,katlanarak devam etti.beşiktaşlıyız,takip ediyoruz,bazılarımız balık hafızalı olsa da açar eski fiksüre bakar,oradan yazı ve video yoluyla ulaşır,İLKYARI takımın en iyi adamı kimdi?bunu istatistiksel ve görsel olarak bulabilir.peki neden q7 hep alkış alırken guti asla olması gereken takdiri görmemiştir?biri gayette bulunduğu ligdeki kuralların mağduru olarak kart gördüğü için resmen hadım edilirken diğeri bile bile gördüğü kart yüzünden cesur yürekli yapılıp,baş tacı olmuştur.bile deli gibi oyun kurmaya,pas vermeye,atak hazırlamaya çalışırken diğeri keyfi olarak trivelalar denemiş,top kaleyi bile bulamadan fezaya gitmiş ama günün sonunda biri kartal yürekli ve çok çalıştı ama dilinden anlayan adam yoktu oda vurdu naapsın denirken diğerine s.ktirsin gitsin dendi.ve en sonunda çaylak bir hoca tarafından haftalardır 18 yüzü görmedi ki simao-veli ve edu en can alıcı örneği olur formszuluğun herhalde.gutiyi asın kesin ama BEŞİKTAŞ EMEKTİR diyen bir takımın taraftarı olarak bari adaletli olun be! bari bunu yapın be!