3 Kasım 2009 Salı

Kabızlığın Sonu..

Maçı kurtarmak için yapılacak son hamle İ.Üzülmez'in yerine oyuna İsmail Köybaşı'nın girmesi ise bunu tek bir açıklaması vardır; acizlik.

Teknik direktörlük kariyerinin en formsuz dönemini yaşayan Denizli basın toplansında toparlanma sinyalleri vermiş olmasına karşın bütün hırsını basın toplansında bırakmış gibi çıktı maça.

Maçın başında topu 2 kere elinden kaçıran H.Arıkan'ın bu ürkekliği Misimoviç'in müthiş şutuna sebep oldu. Bağırsak enfeksiyonu sonucu maç kadrosundan çıkartılan Ernst'in görevine soyunan Uğur İnceman ikinci yarıda kendini sağ kanatta buldu. Asıl mevkisi ortanın ortasında bile sırıtan bir oyuncudan sağ kanatta verim beklemek tam da Mustafa Denizli'ye göre bir şey.
90 dakika boyunca pozisyon üretmekte kabızlık yaşayan Beşiktaş'ın haftalardır bu hastalığın ilacını bulamaması, üstelik doktorun hücüm futbolunun Türkiye'deki temsilcisi Mustafa Denizli olması başlı başına bir ironi.

Ceza alanı içinde Beşiktaş'ın tek şutu, ikinci yarı yerini Tello'ya bırakan Serdar Özkan'dan geldi. Uzaktan şutlarla şans arayan Beşiktaş'ın cılız şutları sonuçsuz kaldı.
Skor yazarlarının 1-0'lık seri galibiyetler sonrasında "Beşiktaş Dirildi" başlıkları bakalım yarın nasıl olacak?

İlk 45 dakikada 157 isabetli pas yapan Beşiktaşa karşılık 191 pas yapan Wolfsburg futbol adına doğruları yapan taraftı ki hem ilk yarıyı hem de maçı önde bitirmeyi bildi. 2. yarı Woflsburg geri çekilince istatistikler Beşiktaş lehine değişti ancak bal yapmaran arı misali sonuç getirmedi. Eskişehir ve Ankaragücü maçındaki Beşiktaş neyse bu geceki Beşiktaş'tı oydu ancak rakip ne Eskişehir ne de Ankaragücü'ydü.
Uğur'dan sağ kanat, Nobre'den forvet arkası, Bobo'dan sol açık, Tello'dan 9,5 numara yaratmaya çalışırsanız hem ayağınızı gelen fırsatı tepersiniz hem de taraftarın "Söylesene biz hocam, takım neden oynamıyor?" sorusuna maruz kalırsınız.

Oyun karakteri olmayan, 3 pası arka arkaya yapamayan bir takımın teknik direktörünün yaklaşık yaklaşık 1,5 senedir takımın başında olmasına rağmen oyun karakterine şekil verememiş olması düşündürücü.
Sürekli hedef düşüren bir takımın oyun karakteri oluşturmadığı takdirde sezonu hedefsiz ve başarasız bitireceği kesin.

Söylesene güzel hocam, takım neden oynamıyor?

1 yorum:

Kerem Ölmez dedi ki...

Besiktasın kadrosunda yıldız isim yok gibi. Birkaç tane vasatın üstünde oyuncu var o kadar. Ama bu isimlerden gayet de iyi bir oyun planına sahip bir takım oluşturulabilirdi. En azından herkes mevkisinde oynasa bile burada 1 puan almaya yeterdi. Sanal maçları seven Mustafa Hocaya önerim PES oynaması ve orada farklı mevkilerde oyuncuların özelliklerinin nasıl değiştiğini görsün. B.taş ayağına gelmiş tarihi fırsatı kaçırdı bence, bu gruptan çıkmak ilk 3 maça rağmen mümkündü.