22 Ağustos 2009 Cumartesi

Uçmayan Kartala Beşiktaş Denir..


Bir 10,5 numara furyası aldı başını yürüyor. İcatların hemen hemen hepsi ihtiyaçtan doğmuştur. 10,5 numara da bir ihtiyacın sonucunda ortaya çıkmış bir tabir.

Gençlerbirliği maçının bitmesi ile Beşiktaş 3 haftada namağlup yoluna devam ediyor. Seyircisiz oynanan ilk iki karşılaşmada 3 gol atan Beşiktaş bu maçta skor üretemedi. Aynı şekilde daha net pozisyonlar bulmasına rağmen Gençlerbirliği'de aradığı golü bulamadı.

Maçın 6. dakikasın sağ kanattan ceza sahasına girmek üzereyken aldığı darbe sonrası yere düşmekle düşmemek arasında gidip gelen Fink, o andan itibaren benim için maçın adamı oldu. Çünkü kolayı yapmadı. Kendini yere bırakmadı. Önceliği futbol olan bu tip adamların 11 içindeki sayısı artarsa futboldan tekrar zevk almaya başlayabiliriz.

10,5 numara kargaşası arasında sahadaki Beşiktaş'lı futbolcu sayısı fiziken 11 olmasına rağmen ruhen sahada 8-9 adam vardı. Ayrıca sahaya baktığımızda eksiklik sadece 10,5 numara değildi.

Eskiden numaralar 1-11 arasıyken, numaralara biçilen misyonlar aşağa yukarı belliydi. Bu numaralar içinde 7 ve 11 numaralar sağ ve sol kanatları temsil ederdi. Beşiktaş'ın maç kadrosuna baktığımızda 7 numara görevini Holosko, 11 numara görevini ise Tello üstlenmişti. Ama Beşiktaşın yaptığı 30'ün üstündeki ortanın neredeyse yarısını Erhan yaptı ve tamamı isabetsizdi. 30 ortanın hiç birisi sıfırdan yapılmadı. Yapılamazdı da çünkü Beşiktaş'ın kanatları çakma. Mirkela, Münch, Rıza hatta Ali Tandoğan gibi oyuncuları görmüş Beşiktaş kanatları şu anda devşirme oyuncular ile bal yapmayan arı hüvviyetinde.

Forvetten alınmış, sol kanata hapsedilmiş Bobo'yu 10 milyon €'ya satma hayali ile uyuyanlar önce Bobo'ya orta yapmayı öğretmeliler.Arkasında oynayan beke yardımcı olmayı da öğretmeliler.

Sonuç olarak Beşiktaş'ın sorunu 10,5 numaradan ziyade 7 ve 11 numara problemidir. Günümüz futbolunda -ülkemizde günümüz futbolu oynanmıyor- yaratıcı, şut atan, frikik atan, adam eksilten oyuncular kanatlarda görev alıyor. Nobre'nin bu kadar tepki almasının sebebi de artık "iyi ortaların gol olmaması". Çünkü Beşiktaş "iyi orta" değil, "sadece orta" bile yapamıyor.

1 yorum:

MAF dedi ki...

Bu takımdan İbrahim Üzülmez gitmedikçe hiç birşey olmaz. Kanat falan hikaye.Adamların canı top oynamak istemiyor sıcaktan.