23 Ağustos 2009 Pazar

Herkes Teknik Direktör Olacak : Futbol Ütopya #1


Altay Kulübü yeni bir uygulamayı yürürlüğe koyacağını duyurdu. Artık herkes teknik direktör olacak.

Altay Kulübünden yapılan açıklamada sezonun 2. yarısı itibari ile takımdaki teknik kadro, kadro seçimini kulübe kayıtlı kullanıcılara bırakacak. Aylık 10TL karşılığında kulübe kayıt yaptıracak kullanıcılar maçtan 24 saat öncesine kadar kadroyu belirleyecek. Noter huzurunda yapılacak sayımla takım kadrosu belirlenecek. Peki bu nasıl olacak?

Her gün takımın ölçülebilir antreman kayıtları sisteme girilecek ve kayıtlı kullanıcılar antreman raporlarına ulaşabilecekler. Kadro seçimi yapılacağı zaman önce sistemler görünecek, 4-4-2 , 4-3-3, 4-5-1 gibi sistemler birini seçilecek, daha sonra futbolcuların 100 üzerinden puanları gösterilecek ve this11.com'daki gibi bir ekran üzerinden kadro seçimi yapılıp kulübe gönderilecek. En çok oyu alan kadro o hafta sahada olacak. Sakat ve cezlı oyunlar takım listesinden çıkarılacak.

Kulüp yönetimi ilerki günlerde antreman görüntülerinin de internet sitesinden izlenebileceğini, böylece takım seçiminde daha objektif olunabileceğini belirtti. Kötü niyetli kullanıcıların olabileceği varsayımıyla kadro seçiminde snırsız bir serbestlik yok. Örneğin kaleciyi sağ beke yahut takımın yıldız forvetini defansın ortasına çekemiyorsunuz. Maç içindeki kontrol ise takım antrenörlerinde. Oyuncu değişikliği konusunda ilerleyen zamanlarda geliştirmeler yapılacağı duyuruldu.

Altay kulübü bu sisteme 1 milyon kullanıcı beklediklediğini bildirdi. Bu da aylık 10TL üzerinden oldukça iyi bir gelir kapısı. Sistemden ayrılmak istemediğiniz sürece üyeliğiniz aylık olarak otomatik yenilenecek. 1 milyon kullanıcı abartı bir rakam olmasına rağmen sezonun 9 ay olduğunu var sayarsak ulaşılmayacak bir rakam değil.

İşte bir futbol ütopyası. Yukarıda anlatılanlar sadece hayal mahsülü. Gerçekleşir mi uzun bir süre sonra belki. Ha bu arada neden Altay, bilmiyorum..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

haha.. öyle bişey olursa kesin üye olurum :)

Eline sağlık

Gençay Ergez dedi ki...

hocam bi an napıyo bu altay dedim bu nasıl ütopyadır =)). Ama FM fanatikleri böyle bir durumda işi gücü bırakıp Altay ile uğraşırlardı. Hem para hem taraftar getirebilecek ama bir o kadar da riskli bir sistem =D.

CANAN dedi ki...

güzel bir hayal..böle birşeyde zaten ancak hayal olurdu..ama bir 10 dk için kendimi fb teknik direktörü olarak hayal ettiğimde...daumdan farkım herhalde şu değişikler olurdu. ali bilgini asla ve asla ilk 18 e bile almazdım.Carlosa şimdiye kadar ki emekleri için teşekkür eder yedek kulubesini gösterirdim....lugona iiçinde geri dönmesi uzun sürdüğü için en azından 2-3 maç dinlendirirdim. sonuçta t.direktör olan bensem ders almam ders veririm...