16 Mayıs 2012 Çarşamba

Formanda Ter Olmaya Geldik, Gerçekten...

Eğer yönetim buna kulak verirse, gerçektende formada ter olmak mümkün.

"Vallahi benim aklıma gelmişti" diyenler olabilir çünkü Sevilla'dan duyduğumda bende aynısını söyledim.

Beşiktaş'ın mali portresinin ingilizcedeki karşılığı "bankrupt" yani "iflas". Çok ince bir çizgide yürümek zorunda olan Fikret Orman ve ekibinin yeni projeler üretmesi gerekli, çünkü mevcut durumda stadın kapasitesi belli, naklen yayın gelirinden gelen para belli. Bu durumda ticari gelirlerdeki artış Beşiktaş'ın en büyük gücü olacak durumda. Kulübünü bu durumda görmek istemeyen her Beşiktaşlının elini taşın altına koyma vakti geldi. Nasıl ki Fenerbahçe taraftarı, bu sezon Fenerbahçe'ye hem ticari gelir anlamında hem de tahvil satışı konusunda katkıda bulunduysa bu durumda Beşiktaş taraftarında sıra.

Benim aklımdaki proje oldukça basit. Forma satmak!

Ama size özel ve üzerinde sizin resminizin olduğu bir forma.

Öncelike formanın arkasında basılı olan bir rakamı 1500 parçaya ayırıyorsunuz. Bu durumda 4mmx4mm den oluşan 1500 tane alan oluyor. Gönül verdiği formanın üzerinde resminin olmasını isteyen taraftar web sitesinden forma numarasını seçiyor, resmini yüklüyor ve ödemesini yapıyor.


Sevilla 2mmx2mm resim için taraftarından 30€ alıyor. Ancak formayı satmıyor. Bizim de Sevilla'dan ayrıldığımız kısım bu. Taraftar ister sadece resmini bastırabilir, ister ayrıca resminin olduğu formadan satınalır.

Fiyatlama da kabaca resim bulundurma 50TL, resimli forma 200TL olabilir.

1 rakamda 1500 adet alan olduğunu düşünürsek resim yerleştirmeden bir rakam için 75binTL gibi bir gelir oluyor. Bunu yarısına da forma satıldığı düşünülürse bir rakamdan 187binTL gibi bir gelir elde ediliyor. 10 adet rakamda bu sayıya ulaşılırsa 2 milyon TL gibi bir gelir elde edilebilir.

Alanı büyütmek için ise aşağıdaki gibi arma şeklindeki kısıma resimler yerleştirilir ve numara farklı bir renklendirme ile yapılarak daha fazla alana sahip olunabilir.
Bu fikir tabiki geliştirilmeye açık, yanlış düşünülmüş yerleri olabilir. Belki çok büyük bir maliyet gerektirebilir ama Sevilla'nın bu işten 25 milyon € kazanmayı umuyor. Biz şimdiki akmasa da damlar mantığındayız.

Damlar mı sizce?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence çok mantıklı. Ben varım. 2 oğlum var. Onlar için birer tane almak isterim ve harika bir hediye olur. Umarım yönetim ile paylaşılır bu fikir. Saygılar

Muzaffer SERİN